Москва. Премиерът на Япония Шиндзо Абе се надява, че прогрес

...
Москва. Премиерът на Япония Шиндзо Абе се надява, че прогрес
Коментари Харесай

ТАСС: Шиндзо Абе се надява на прогрес в изработването на мирен договор с Русия

Москва. Премиерът на Япония Шиндзо Абе се надява, че напредък ще бъде реализиран в изработването на кротичък контракт сред Япония и Русия, предава ТАСС .
„ По време на визитата на Путин в Нагато през декември 2016 година ние изразихме нашето откровено предпочитание да разгадаем въпроса за мирния контракт и оттогава двете страни обърнаха нова страница в връзките си “, съобщи Абе по време на диалози с съветския президент Владимир Путин.
„ Реални планове от нашата взаимна икономическа интензивност се организират на четирите острова дружно с филантропични ограничения за някогашни резиденти на островите “, съобщи Абе. „ Очаквам напъните да бъдат продължени, с помощта на разговора с вас “.
Абе напомни, че по време на предходните диалози с Путин в Дананг, съветският президент го е уверил че „ постигнатите резултати от изборите ще ни разрешават да осъществим всички наши проекти “.
„ Сега съм подготвен да насърчаваме нашето съдействие умерено и пламенно “, приключи японският министър председател.

Агенция „ Фокус “ напомня:

Русия и Япония към момента нямат подписан кротичък контракт от Втората международна война насам. Проблемът, който стои пред тях, са противоречивите Курилски острови намиращи се в Тихия океан, които от войната насам са анексирани от Русия и към които Япония предявява искания. Въпреки това, Русия и Япония имат дипломатически връзки.

Превод и редакция: Йонислав Дочев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР