Москва. Председателят на ПП АБВ Румен Петков, председателят на АБВ-Младежи

...
Москва. Председателят на ПП АБВ Румен Петков, председателят на АБВ-Младежи
Коментари Харесай

Румен Петков, председателят на АБВ-Младежи Пламена Заячка и Иван Гранитски, чл.-кор. на БАН, бяха почетни гости на 147-годишнина от основаването на Държавния исторически музей в Москва

Москва. Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков, ръководителят на АБВ-Младежи Пламена Заячка и Иван Гранитски, член-кореспондент на Българската академия на науките, бяха почетни посетители на 147 годишнина от основаването на Държавния исторически музей в Москва. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ .
В приветственото си слово Румен Петков означи, че Русия е дала 140 000 жертви за освобождението на България. „ Само в Плевен - град, чиито кмет бях в предишното, са дадени 30 000 жертви “. Петков уточни още, че тази година се навършват 140 години от определяне на дипломатически връзки сред България и Русия.
Председателят на Политическа партия АБВ поздрави шефа на Дирекция „ Музейно дело “ към съветското Министерство на културата Владислав Кононов и шефа на Държавния исторически музей в Москва Алексей Левикин и им насочи покана за посещение в Плевен на 10 декември – датата, на която градът празнува своето избавление. Румен Петков направи и подарък – валидираните пощенски плик и пощенска картичка, отдадени на 140-та годишнина от Плевенската епопея.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР