Москва. Полицията задържа стотици протестиращи на неразрешен опозиционен митинг в

...
Москва. Полицията задържа стотици протестиращи на неразрешен опозиционен митинг в
Коментари Харесай

AFP: Московската полиция арестува стотици на опозиционен митинг

Москва. Полицията задържа стотици протестиращи на забранен опозиционен протест в Москва в събота, като управляващите усилиха натиска върху Алексей Навален, като започнаха престъпно следствие против неговата антикорупционна група, предава AFP .
Стотици хора излязоха на митинг по централните булеварди на столицата в символ на митинг поради отхвърли на длъжностните лица да позволен няколко опозиционни претенденти да се кандидатират през септември за изборите за Московския градски съвет.
Повечето от тези претенденти и опозиционни водачи, в това число Навални, са арестувани от полицията, множеството след протестна акция предишния уикенд, в която бяха арестувани 1400 стачкуващи - една от най-големите репресии в годините, разяснява AFP.
В събота в центъра на Москва бяха ситуирани полицейски сили за битка с безредиците, някои магазини и кафенета бяха затворени, издигнати бяха железни бариери и мобилният интернет беше спрян за няколко часа.
Най-малко 300 души бяха арестувани от полицията за към два часа на митинга, съгласно ОВД-Инфо, неправителствена организация, която поддържа гореща линия за арестуваните.
Кореспонденти на AFP също станали очевидци на десетки арести в хода на митинга, като полицията се пробва да разпилян шествието, като блокират с живи вериги хода му и арестуват протестиращи.
Любов Собол, непосредствен сподвижник на опозиционен водач Навални, която организира гладна стачка, откакто не е позволена да взе участие в локалните избори, беше извадена от такси и арестувана в събота, до момента в който отива на митинга, предава AFP.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР