Москва/Париж. Руският президент Владимир Путин и френският президент Еманюел Макрон

...
Москва/Париж. Руският президент Владимир Путин и френският президент Еманюел Макрон
Коментари Харесай

ТАСС: Путин и Макрон са обсъдили ситуацията в Украйна и Сирия в телефонен разговор

Москва/Париж. Руският президент Владимир Путин и френският президент Еманюел Макрон са разискали обстановката в Украйна и Сирия в телефонен диалог преди срещата на върха на " Нормандската четворка ", планувана за 9 декември в Париж, оповестиха от пресслужбата на Кремъл, представени от TACC .
" Основното внимание бе обърнато на обстановката в Украйна, като се взема поради подготовката за срещата на върха, планувана за 9 декември в Париж, в " Нормандския формат ", се споделя в изказване на Кремъл.
„ Беше очебийно и от двете страни, че провеждането на такава среща в действителност би трябвало да способства за бързото и цялостно използване на споразуменията от Минск “, се оповестява от пресслужбата на Кремъл.
" В този подтекст се отбелязва нуждата Киев да извършва отговорностите си по политическите аспекти на вътрешното украинско споразумяване на спора. На първо място, приказваме за влизането в действие на закона за специфичния статут на Донбас ", се споделя още от пресслужбата на съветския водач.
Двамата президенти по време на телефонния диалог са разискали и обстановката в Сирия, като са постигнали единодушие за по-нататъшна съгласуваност сред военните ведомства на двете страни за битка с тероризма в района.
" По време на разискването на обстановката в Сирия водачите подчертаха огромно значение, (което те придават) на работата, стартирана от Конституционния комитет, както и за организацията на цялостна филантропична помощ за Сирия. Те реализираха единодушие за по-нататъшна съгласуваност сред военните ведомства на Русия и Франция за дейно противопоставяне на терористичната опасност в района, " се споделя в изказването на президентската пресслужба.
Освен това в телефонния диалог, иницииран от френската страна, водачите на двете страни са засегнали някои належащи въпроси на руско-френския разговор. „ Постигнато е съглашение за продължение на контактите в разнообразни формати “, заключи Кремъл.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР