Москва обвини Киев за терористична атака с дронове лодки срещу

...
Москва обвини Киев за терористична атака с дронове лодки срещу
Коментари Харесай

Москва обвини Киев за атаката срещу Кримския мост

Москва упрекна Киев за терористична офанзива с дронове лодки против Кримския мост, оповестиха от Националния антитерористичен комитет на Русия, представени от ТАСС и РИА Новости. Най-малко двама души са починали, а един човек е ранен след проваляне на най-малко една секция на моста.

От Министерството на превоза на Русия оповестиха, че се възвръща придвижването на влаковете през Кримския мост. Първите фрагменти от мястото на случая демонстрират, че част от пътното платно е разрушено. Руското транспортно ведомство разгласи, че вредите са единствено по пътя и няма никакъв проблем, обвързван с структурата на моста.

Движението по издигнатия от Русия мост, свързващ Кримския полуостров с съветския Краснодарски край, е спряно заради " изключителна " обстановка, съобщи регионалният шеф на Крим Сергей Аксьонов. Той заяви, че сигналът за изключителната обстановка е подаден в 4.20 часа.

" Заради изключителна обстановка автомобилното придвижване по Кримския мост е спряно. Причините се обясняват. На място работят правоохранителните органи на Министерството на изключителните обстановки и на превоза. По отношение на жп превоза - желая да се обърна към всички туристи - приказвах с първия заместител на министъра на превоза на Руската федерация, разписанието ще се навакса ", сподели Сергей Аксьонов.

Инцидентът на Кримския мост може да е провокация от страна на Москва, съобщи говорителката на южното военно командване на Украйна Наталия Гуменюк. Тя уточни, че основаването на сходни провокации, които окупационните управляващи на Крим незабавно разтръбяват, е характерен метод за решение на проблеми за кримските управляващи и за страната агресор.

Припомняме, че Крим беше анексиран от Русия през 2014 година, само че е интернационално приет за част от Украйна. 19-километровият мост беше развален от детонация през октомври предходната година при нахлуване, което съгласно Кремъл е проведено от украинските сили за сигурност. Месеци по-късно Украйна призна индиректно за осъществяването му.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР