Москва обеща днес ответни мерки срещу френските медии в Русия

...
Москва обеща днес ответни мерки срещу френските медии в Русия
Коментари Харесай

Москва обеща ответни мерки, след като Париж замрази активите на руска медия

Москва даде обещание през днешния ден ответни ограничения против френските медии в Русия след замразяването на банковите сметки на френския клон от съветската телевизия Ар Ти, неразрешена в Европейски Съюз.

" Блокирането на сметките на Ар Ти Франс ще докара до ответни ограничения по отношение на френските медии в Русия. Те ще са такива, че ще бъдат запомнени, в случай че управляващите на Франция не престанат да тероризират съветските публицисти ", съобщи източник от съветското външно ведомство, представен от РИА Новости и ТАСС.

Синдикалните организации от Ар Ти Франс осъдиха през вчерашния ден замразяването на сметките на малкия екран във Франция. То може би ще лиши от работа близо 100 чиновници и към 50 публицисти, предизвестиха те.

Запитано от Франс прес, френското министерство на стопанската система посочи, че активите на малкия екран са замразени в границите на използването на последните европейски наказания, а не по самодейност на френската страна.

Обвинени, че съставляват кремълски инструмент за дезинформация, медиите Спутник и Ар Ти получиха възбрана да излъчват в Европейски Съюз от 2 март – и посредством ефирен сигнал, и посредством интернет. До момента Ар Ти продължава да създава и популяризира излъчвания, налични макар възбраната посредством частна виртуална мрежа – Ви Пи Ен. След като Германия забрани Ар Ти в края на 2021 година, Франция остана единствената членка на Европейски Съюз, където работеше филиал на тази медия.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР