Москва няма възможен реципрочен отговор Руските власти обмислят да забранят

...
Москва няма възможен реципрочен отговор Руските власти обмислят да забранят
Коментари Харесай

Русия забранява чешката бира заради скандала с Прага

Москва няма вероятен взаимен отговор

Руските управляващи обмислят да забранят вноса на чешка била като асиметрична мярка против изгонването на съветските дипломати от Прага, написа вестник „ Комерсант ", като се базира на свои източници в държавната администрация.

Според единия от тях на дейностите на Прага не може да се отговори единствено реципрочно и по тази причина е допустимо да бъдат въведени и стопански наказания.

Миналата седмица Чехия разгласи за „ личност нон грата " 18 съветски дипломати, като ги упрекна за гърмежите във военните хранилища в селището Върбетица през 2014 година След това Русия експулсира 20 чиновници на чешкото посолство в Москва, а Прага разгласи, че ще изгони още 63 руснаци.

Този път обаче съветската страна не може да отговори реципрочно, тъй като в Москва остават единствено седем чешки дипломати и 25 души механически личен състав.

Председателят на комитета по икономическа политика на Държавната Дума Сергей Жигарьов изрично възрази против сходни хрумвания. „ Трябва да подобряваме връзките си с Чехия, а не да ги утежняваме посредством стопански наказания ", сподели той в ефира на радио „ Говорит Москва ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР