Москва не нарушава Устава на ООН, а действа в пълно

...
Москва не нарушава Устава на ООН, а действа в пълно
Коментари Харесай

Путин: В декларацията за независимост на Украйна е записан нейният неутралитет. Защо Западът започна да я вкарва в НАТО?

" Москва не нарушава Устава на Организация на обединените нации, а работи в цялостно сходство с него ", акцентира съветският президент

Русия е подготвена да търси способи за споразумяване на обстановката към Украйна макар позицията на западните страни и на самия Киев, който си е забранил да договаря с Москва. Това съобщи съветският президент Владимир Путин на среща с африканските водачи, които показаха мирна самодейност за Украйна.

Западът се готви за хибридна война с Русия от дълги години, пробвайки се да навреди на позициите ѝ в света и да подкопае държавността, сподели съветският президент. „ През 2014 година украинските управляващи започнаха в действителност военни дейности против част от своя народ, употребявайки самолети, тежка техника, танкове против тези, които не бяха съгласни с държавния прелом, подсилен от Запада “, акцентира Путин. " Ето по какъв начин Западът стартира войната в Украйна, тъкмо по този начин се случи. Невъзможно е да се отхвърли това ", акцентира Путин.

На срещата, която се организира в границите на втората среща на върха Русия-Африка в Санкт Петербург, съветският водач означи, че главните положения на африканската самодейност повтарят мирния проект на Китай и напомни, че Москва в никакъв случай не е отказвала да договаря. Путин дефинира неутралитета на Украйна, записан в декларацията ѝ за самостоятелност, като основен за съветската страна, оповестяват съветски медии.

Според Путин Русия е подготвена да търси спокойно споразумяване на обстановката към Украйна, макар позицията на западните страни, които неведнъж са нарушавали Устава на Организация на обединените нации: " Ако желаят някой да съблюдава Устава на Организация на обединените нации и други актове на интернационалното право, дано сами се стремят да съблюдават същите тези правила. Това обаче не значи, че ние не желаеме и не се стремим към спокойно разрешаване на всеки спор ".

Руският президент акцентира, че в този момент Киев би трябвало да поеме самодейността във връзка с мирните договаряния: " Смятам, че топката е напълно от тяхната страна ".

Путин съобщи, че неутралитетът на Украйна, записан в декларацията ѝ за самостоятелност, е от основно значение за Русия: " В тази декларация черно на бяло е написано, че Украйна е неутрална страна. Това е от главно значение за нас и не разбираме за какво Западът стартира да вкарва Украйна в НАТО.

Москва не нарушава Устава на Организация на обединените нации, а работи в цялостно сходство с него, акцентира съветският президент. Това, означи Путин, се отнася и за решението през 2022 година да признае независимостта на Донецката и Луганската национална република (които по-късно станаха част от Русия) и за решението да им се окаже помощ.

Руският водач означи и близостта на африканската самодейност и китайския проект за разрешаване на обстановката към Украйна: " Вашият метод, вашите хрумвания - всичко това повтаря ситуациите в мирния проект, показан от Китай през февруари ".

Възстановяването на мира е в интерес както на Русия и Украйна, по този начин и на " ползите на човечеството ", съобщи по време на срещата президентът на Южна Африка Сирил Рамапоса, който беше единственият африкански водач, изказал се в откритата част на срещата. Според него африканските водачи са за мир: " В доста връзки идването ни тук е доказателство за това ".

Путин и представителите на африканската задача за споразумяване на спора в Украйна не възнамеряват да подпишат взаимен меморандум след диалозите, съобщи представителят на съветския водач Дмитрий Песков. " Не. Няма такива проекти ", сподели той.

Представената през юни Африканска самодейност за мир се състои от 10 съществени точки. Те включват апел за мир посредством договаряния, които да стартират допустимо най-скоро, както и деескалация на спора, гарантиране на суверенитета на страните и народите в сходство с Устава на Организация на обединените нации, дружно с гаранции за сигурността на всички страни, и образуване на доставки на храни и торове от Москва и Киев. Отделна точка в проекта беше апелът за по-тясно съдействие с африканските страни.

Този проект беше показан от делегация от седем африкански страни, която на 16-17 юни посети Киев и Санкт Петербург за диалози с украинския президент Володимир Зеленски и съветския водач. Тогава делегацията включваше президентите на Замбия, Коморските острови (понастоящем председателстващи Африканския съюз), Сенегал, Южна Африка, министър-председателя на Египет, представители на Република Конго и Уганда.

Западът се готви за хибридна война с Русия от доста години, пробвайки се да навреди на позициите ѝ в света и да подкопае държавността, съобщи още Владимир Путин на срещата с африканската задача в Украйна. „ Смятаме, че казусът не е зародил през вчерашния ден и е предизвикан от някои сили на Запада, които дълги години се подготвяха за хибридна война с нашата страна, направиха всичко, с цел да трансфорат Украйна в инструмент за подкопаване на основите на сигурността на Русия, да навреди на съветските позиции в света и да подкопае нашата държавност. Казвам го с цялостно съображение ", уточни Путин. 

Той увери, че Москва деликатно е проучила предложенията на африканските страни за споразумяване на обстановката в Украйна. " Внимателно анализирахме мислите и съображенията, изразени от нашите африкански другари, одобряваме това доста съществено и с огромно внимание ", съобщи съветският президент. Той изрази вяра, че африканските сътрудници " добре схващат характера и произхода на тази рецесия ". " Опитахме се да предадем нашето виждане за този проблем ", означи Путин.

Той обърна внимание на думите на ръководителя на Африканския съюз, че страните от този континент са срещу държавните преврати. " Напълно съм склонен с това. Но вторият проблем, който докара до сегашната рецесия, е държавният прелом в Украйна през 2014 година Това беше точно антиконституционен въоръжен кървясъл прелом, който западните страни интензивно поддържаха ", съобщи съветският президент. По думите му, западните страни " подцениха всички правила на интернационалното право и обществено обявиха, че са подкрепили този държавен прелом и даже показаха сумата, която са похарчили за него, без да се смущават ".

„ През 2014 година украинските управляващи започнаха в действителност военни дейности против част от своя народ, употребявайки самолети, тежка техника, танкове против тези, които не бяха съгласни с държавния прелом, подсилен от Запада “, акцентира Путин. " Ето по какъв начин Западът стартира войната в Украйна, тъкмо по този начин се случи. Невъзможно е да се отхвърли това. От своя страна, ние направихме всичко, с цел да разгадаем тази рецесия по кротичък път, като участвахме в подписването на така наречен Мински съглашения, които киевските управляващи оставиха да се провалят, като не извършиха нищо от тези съглашения с поддръжката на Запада ", сподели Путин. В тази връзка, продължи съветският президент, Москва " трябваше да признае независимостта на някои територии ". " И ние не направихме това в продължение на осем години, ние се опитахме в продължение на осем години да реализираме спокойно споразумяване - и подписахме контракт за съдействие и взаимопомощ с тези новообразувани страни, всичко това в границите на Организация на обединените нации, и в границите на тези контракти ние отговорихме на техния апел за помощ в цялостно сходство с член 51 от Устава на Организация на обединените нации ", изясни съветският президент.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР