Москва. Най-новото оръжие, което е обезпечило сигурността на Русия за

...
Москва. Най-новото оръжие, което е обезпечило сигурността на Русия за
Коментари Харесай

Владимир Путин: Най-новото оръжие ще накара да се замислят тези, които са свикнали с милитаристка риторика

Москва. Най-новото оръжие, което е обезпечило сигурността на Русия за десетилетия напред, ще накара да се замислят тези, които са привикнали с милитаристка реторика, съобщи съветският президент Владимир Путин, представен от ТАСС .
„ Сериозни, пробивни стъпки, бяха направени в развиването на най-новото в света оръжие, което няма аналог и за което приказвах в посланието си пред Федералното заседание на 1 март тази година “, съобщи президентът. „ Нашите нови системи, уповавам се, ще накарат да се замислят тези, които са привикнали с милитаристка и нападателна реторика “.
Путин добави, че всички типове и родове войски на Русия през 2018 година са се развивали балансирали и по проект и нуклеарната триада на страната е укрепена.
„ Всички типове и родове войски се развиваха уравновесено, в сходство с признатите проекти и новата Държавна стратегия за въоръжение бяха снабдени със модерни мостри оръжие и техника “, съобщи президентът. „ Значително бе укрепена и нуклеарната триада, която играе основна роля за запазването на световния паритет “. По неговите думи, делът на актуалното въоръжение тук е към този момент 82%.
Путин, обръщайки се към офицерите от Министерството на защитата на Русия, акцентира, че укрепването на отбранителната дарба, сигурността на Русия и отбраната от външни закани остава основна задача. Той акцентира тяхната извънредно витална значимост, която, по думите на президента, добре схващат всички политически сили и цялото общество.
Държавният глава предложи да се подложи на разискване, по какъв начин е вървяло военното строителство през 2018 година и да се дефинират бъдещите цели. Президентът благодари на всички, които са взели присъединяване в систематичната и поредна работа по модернизацията на армията и флота.

Въоръжение, способно да преодолява ПРО

Освен това, съветският президент изиска Въоръжените сили на Русия да бъдат оборудвани по-бързо със модерни оръжейни системи, способни да преодоляват перспективните системи за Противоракетна защита (ПРО).
Сред целите за идната година президентът назова по-нататъшното подсилване на бойния капацитет на стратегическите нуклеарни сили. „ Трябва да преминем по-бързо към актуалното въоръжение, което има по-големи благоприятни условия за превъзмогване на перспективните системи за ПРО. На ред е серийното произвеждане и доставка в армията на ракетния комплекс с световен обхват „ Авангард “, съобщи Путин.
Като цяло, съветският президент уточни нуждата, поради съществуващите опасности, да се продължи курса на развиване на армията и флота, както и да се запазят високите темпове на военното строителство от последните години.
За първи път за основаването на хиперзвуковия „ Авангард “ Путин описа на 1 март в своето послание пред Федералното заседание. Малко по-късно, по време на „ Директната линия “ на 7 юни 2018 година, президентът заяви, че системата към момента се намира в промишлено произвеждане и се възнамерява тя да бъде доставена на Водоснабдителна система на РФ през 2019 година. Първоначално притежател на стратегическото хиперзвуково оръжие ще бъде ракета УР-100Н УТТХ, а в следствие – най-новата тежка ракета „ Сармат “.
Както заяви на 17 декември в изявление пред печатния орган на Водоснабдителна система на РФ „ Красня звезда “ командващият Ракетните войски със стратегическо предопределение Сергей Каракаев, първите ракетни комплекси „ Авангард “ с хиперзвуков блок ще застъпят на бойно дежурство през 2019 година в Домбаровското съединяване в Оренбургска област.

Използване на новите типове оръжие

Въоръжените сили на Русия по време на учения би трябвало да отработят потреблението на новите типове оръжия и ексцентричните обстановки в багра. Такава задача сложи Владимир Путин.
„ Програмата на ученията, далечните морски походи, би трябвало да регистрират ексцентричните обстановки, най-съвременните форми и способи за водене на пердах, както и отработването на потреблението на новите типове и видове въоръжение и техника “, съобщи президентът. Той означи, че понастоящем триумфът на бойното поле „ се взема решение безусловно за секунди “, във връзка, с което „ е значимо да се съкрати времето за взимане на решения “ във всички звена – от висшите офицери до младшия команден състав, за което е нужно да се усъвършенства системата за ръководство и връзка, разузнаването и радиоелектронната битка.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР