Москва. Кой в обкръжението на президента разиграва глупава шпионска комедия,

...
Москва. Кой в обкръжението на президента разиграва глупава шпионска комедия,
Коментари Харесай

„Новая Газета“: Кой в обкръжението на президента разиграва глупава шпионска комедия

Москва. Кой в обкръжението на президента разиграва глупава шпионска комедия, написа съветският вестник “Новая Газета “ .
Светът се смее на разузнавачи, всеобщо получаващи паспорти с набор от демонстрационни знаци в една и съща институция. И Русия се смее дружно със над сътрудници, извършващи специфични интервенции с такса за квитанция в джоба им. Беше насъбрана сериозна маса елементи от живота на разследващите чиновници, само че не е известно дали ще се случи вътрешно-политическа детонация при освобождението на отговорния от служба.
Разобличителите от Bellingcat не показаха всички данни ведин ден, следвайки правилото на цялостната неприкритост, оповестена от тях. Последователният, деликатно изчислен график за подаване на нови данни от следствието е явен добър сюжет на медийна война. Степента на абсурда се поддържа старателно в продължение на един месец.
От вестника имат вяра, че главният източник на вест е въпреки всичко английското контраразузнаване и полицията, които са избрали Bellingcat за проводник на информацията.
Това е най-лошата вест за съветското военно разузнаване - британците го победиха напряко, вредата от интервенцията се оказа доста повече от предстоящите изгоди.
Но за това командирите на съветските шпиони могат и да ги санкционират
През последните години съветското военно разузнаване стартира да извършва функционалности, изцяло нехарактерни за него в предишното. Според информацията, оповестена в медиите, към обичайна работа на военните аташета и индустриалния шпионаж са добавени чисто политически функционалности: скрита работа против публицисти и обществени структури, интервенция в политическите процеси. Освен това, за пръв път от доста време чужденците са предявили рационални искания против съветските разследващи служби за организирането на убийствата, в това число на политическите съперници.
В продължение на към 50 години руските и съветските разузнавачи, за разлика от Централно разузнавателно управление на САЩ, разследващите служби на Франция, Англия и доста други страни, не са взели участие в дейни интервенции от този жанр. Но новата процедура на нашата войска прекрачи даже безмълвните правила, създадени от американците - можете да убивате непознати жители единствено там, където няма правна уредба. Убийството в Европа и Съединените щати е съпроводено с реакцията на такава мощ (виждаме я днес), която девалвира целия проект.
Особено, когато се поверява на хора, които не могат да формулират личните си мисли. Смесицата от жанрове, триумфът на хибридизацията, който отхвърля професионалната специализация и с нея самия професионализъм, не може да донесе нищо положително, написа изданието.
Министърът на защитата Сергей Шойгу или началникът на Генералния щаб Валери Герасимов ще поемат виновността, пита изданието.
Непосредствената орис на генерал-майор Игор Коробов, началник на Главната дирекция на Генералния щаб на Министерството на защитата на Руската федерация (източници оповестяват за неотдавнашната му награда), би трябвало да бъде маркер на смяната. Дали последните провали ще се трансфорат в повратна точка, след което Генералният щаб ще стартира построяването на съвременно професионално военно разузнаване? Засега обаче би трябвало да изчакаме нови забавни епизоди от английския ефирен сериал.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР