Москва. Истерията в САЩ за всемогъщите руски хакери“ даде неочакван

...
Москва. Истерията в САЩ за всемогъщите руски хакери“ даде неочакван
Коментари Харесай

„Взгляд“: Митът за „руските хакери“ помага за развитието на ИТ индустрията в страната

Москва. Истерията в Съединени американски щати за всемогъщите „ съветски хакери “ даде непредвиден противоположен резултат, написа вестник „ Взгляд “.
Руските ИТ компании са почнали да получават доста повече поръчки от задгранични компании, изключително в региона на сигурността. Чужденците ненадейно са осъзнали, че съветските програмисти имат артикул, който не се предлага в нито една друга страна,
Президентските избори в Съединени американски щати са станали прелестна реклама за съветския ИТ бранш, смята шефът за специфични поръчки на „ Ростех “ Василий Бровко.
„ Благодарение на цялата нервност – първо „ Уикилийкс “, след това Сноудън, а най-после и хакерите на Кремъл, съветският ИТ бранш е станал марка от класа. Може и да са хакери, само че са такива, които могат да се месят в американските избори. Много чужденци се обръщат към нас съществено и споделят: „ Не можете ли да ни продадете подобен артикул (IT технологии)? Ние знаем, че притежавате подобен ”, описа Бровко в границите на ревюто „ Иннопром “ в Екатерининбург.
Интересът към съветския ИТ пазар „ съществено се е повишил “. „ Например, когато Русия взе участие в интернационалните договаряния, от нас се чака енергетика, оръжие, селско стопанство, в по-малка степен медицина и пари, а от време на време желаят и пазар. Сега в този лист е включен и ИТ бранша. В дневния ред на междуправителствените комисии също се появи тази тематика - от нас желаят да купуват поддръжка за стратегии, решения за сигурността, разбор на пропуските в държавни системи и оферти за решения по повишението на успеваемостта на електронните системи. Заслугата за растежа в търсенето не е наша, ние просто се възползваме от попътния вятър “, счита представителят на „ Ростех “.
Според него най-важно от всичко е, че Русия има какво да предложи на международния пазар в тази сфера. „ В Русия има доста съществени ИТ компании, само че те имат проблем с достъпа до непознати пазари, поради езиковата преграда и слабото схващане на пазара като цяло. Сега, когато се случи тази история, ние започнахме да обръщаме съществено внимание на тези проблеми и към този момент имаме съответни хрумвания и планове “.
„ От една страна, американците ни направиха страховит пиар, който ние сами в никакъв случай нямаше да можем да създадем – за това трябваше да отделим половината от целия съветски бюджет. От друга страна, това даде сериозен подтик и на вътрешния ни пазар “, заключи Бровко.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР