Москва и Рияд са много, много близо до споразумение за

...
Москва и Рияд са много, много близо до споразумение за
Коментари Харесай

Москва и Рияд са много близо до споразумение за добива на петрол

Москва и Рияд са доста, доста покрай съглашение за редуциране на добива на нефт. Това съобщи пред Си Ен Би Си ръководителят на Руския върховен фонд за директни вложения (RDIF) Кирил Дмитриев.

„ Мисля, че целият пазар схваща, че това съглашение е значимо и че то ще донесе доста непоклатимост, значима за пазара непоклатимост, и че ние сме доста покрай него “, добави Дмитриев

Насрочената за през днешния ден среща на водещите производители на суровината, обединени във формата ОПЕК+, бе анулирана, само че съгласно източник на Си Ен Би Си тя най-вероятно ще се организира в четвъртък.

На въпрос дали Рияд и Москва ще съумеят да реализират някаква договорка до края на седмицата, Дмитриев отговори: „ Има позитивни настройки, наподобява, че те са доста, доста близо. “

Ръководителят на RDIF подчертава върху мненията на съветския президент Владимир Путин от предходната седмица, когато той предложи общо стесняване на производството с 10 млн. барела дневно.

„ Путин приказва за това какъв брой значима е петролна договорка и че Русия е ангажирана с нейното реализиране “, сподели Дмитриев пред Си Ен Би Си.

Той добави, че Моксва работи с тясно съдействие с американските управляващи и че се надява петролните производители от Съединени американски щати да се включат в намаляването на производството.

„ Мисля, че Русия, Саудитска Арабия, Съединени американски щати и други страни би трябвало да се намесят, с цел да стабилизират пазарите и да внесат непоклатимост в свят, който е на път да се изправи пред най-голямата криза в историята “, споделя още шефът на RDIF.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР