Москва. Газопроводът Северен поток 2“ е напълно готов за експлоатация.

...
Москва. Газопроводът Северен поток 2“ е напълно готов за експлоатация.
Коментари Харесай

„Ведомости“: Милер обяви пълната готовност на „Северен поток 2“ за експлоатация

Москва. Газопроводът „ Северен поток 2 “ е изцяло подготвен за употреба. Това разгласи изпълнителният шеф на съветския енергиен колос „ Газпром “ Алексей Милер по време на среща с президента на Руската федерация Владимир Путин, написа вестник „ Ведомости “ .

„ Днес, в 12:58 часа московско време, „ Газпром “ приключи пълненето на второто отклонение на газопровода „ Северен поток 2 “ с природен газ. И в този момент и първата, и втората нишка на тръбопровода са изцяло подготвени за употреба “, увери Милер в ефира на телевизионния канал „ Россия 24 “.

По думите на Путин стартирането на доставките на газ по този маршрут ще окаже въздействие върху цените на синьото гориво в Европа.

„ Сега, несъмнено, всичко зависи от нашите сътрудници, консуматори в Европа, във Федералната република Германия. Веднага щом решат да стартират работа, огромни спомагателни размери съветски газ незабавно ще стартират да постъпват към Европа “, сподели Путин.

На 16 ноември Федералната мрежова организация на Германия разгласи краткотрайното прекъсване на узаконяването на оператора на газопровода Nord Stream 2 AG. Обяснявайки решението си, регулаторът се базира на немското законодателство, съгласно което операторът може да бъде сертифициран, единствено когато е „ проведен в правна форма в сходство с немското законодателство “. Официален Берлин разясни, че до момента в който централата на Nord Stream 2 AG се намира в град Цуг, Швейцария, затова, с цел да ръководи частта от газопровода, ситуирана на немска територия, операторът би трябвало да сътвори дъщерно сдружение в страната.

„ Северен поток 2 “ е с потенциал от 55 милиарда кубически метра газ годишно и минава от Русия към Германия по дъното на Балтийско море, заобикаляйки балтийските страни, Полша и Украйна. Последните, дружно със Съединени американски щати, се опълчват на газопровода, наричайки го „ политически “ план. Русия, въпреки това, неведнъж е подчертавала неговия търговски темперамент.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР