Москва експулсира 8 японски дипломати в отговор на експулсирането на

...
Москва експулсира 8 японски дипломати в отговор на експулсирането на
Коментари Харесай

Москва гони 8 японски дипломати

Москва експулсира 8 японски дипломати в отговор на експулсирането на съветски дипломати от страна на Токио по отношение на спора в Украйна.

Обвинявайки Токио, че организира " намерено неприятелски антируски курс ", външното министерство съобщи в изказване, че японските дипломати би трябвало да изоставен страната до 10 май, като взаимен отговор на изгонването от Япония на осем съветски дипломати. То упрекна Токио, че " подхваща стъпки, които са невиждани в актуалните руско-японски връзки " и " изоставя другарските, градивни връзки с Русия ".

По-рано този месец Япония експулсира 8 московски дипломати и разгласи, че ще приключи вноса на съветски въглища поради военната акция в Украйна.

От началото на спора на 24 февруари Япония върви в крайник със западните съдружници във връзка с глобите против Русия.

Токио има комплицирани връзки с Москва, като опитите за сключване на кротичък контракт след Втората международна война са възпрепятствани от дълготраен спор за острови, които съгласно Япония са " нелегално окупирани " от Русия.

Русия и Западът постановиха редица ответни ограничения по отношение на спора, в това число дипломатически експулсирания и забрани за пътешестване. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР