Москва е уверена, че на световния пазар няма по-добър газ

...
Москва е уверена, че на световния пазар няма по-добър газ
Коментари Харесай

Кремъл: Руският газ е най-добрият на световния пазар

Москва е уверена, че на международния пазар няма по-добър газ от съветския. Това съобщи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс и ТАСС.

Правителственият представител акцентира пред медии, че Русия има интерес да продава газа си.

Чуждестранните компании обаче би трябвало да схванат, че " икономическата война " против Русия е трансформирала обстановката, което значи, че те би трябвало да купуват рубли и да заплащат за газа в съветска валута, защото Москва търси метод да се защищити от глобите, означи той.

Песков още веднъж акцентира, че Русия няма да изнася газ гратис и сподели, че Москва създава способи, които да създадат заплащанията за синьото гориво елементарни, ясни и практични, като всички разновидности би трябвало да бъдат подготвени до 31 март.

Русия е готова за вероятността Европа да спре да купува съветски енергийни първични материали, сподели Валентина Матвиенко, ръководител на горната камара на съветския парламент.

Ако Европа откаже да купува съветски енергоносители, то Москва ще пренасочи доставките към Азия и други пазари, уточни тя, написа Българска телеграфна агенция.

Москва обмисля проект за деяние, в случай че европейските контрагенти се откажат от газовите договори с Русия, удостовери Песков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР