Москва е обезпокоена от увеличената военна дейност на НАТО в

...
Москва е обезпокоена от увеличената военна дейност на НАТО в
Коментари Харесай

Русия: В България и Румъния се разполагат нападателни оръжия

Москва е обезпокоена от увеличената военна активност на НАТО в Черно море, като тези дейности на Алианса подкопават районната непоклатимост. Това съобщи формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС и Агенция Фокус.

По нейните думи, се усилва броят на захожданията на военноморските сили на страните от НАТО до пристанищата на Черно море на съдружниците и сътрудниците на Алианса, броят на полетите на разследващи самолети и безпилотни летателни апарати по границите на Русия. „ Инфраструктурата на България и Румъния се модернизира, на тяхна територия се разполагат нападателни оръжия, по време на ученията се създават сюжети, които допускат и плануват удари, включително на съветска територия “, продължи тя.

" Това провокира съществено безпокойствие у нас. Трябва да вземем поради възходящата военна интензивност на Алианса, а неговите страните-членки да реагират надлежно “, каза дипломатът. „ Черноморският район към този момент има опит в поддържането на сигурността от силите на крайбрежните страни. Появата на нов състезател тук, очевидно не с най-хубави планове, подкопава районната непоклатимост и забива чеп сред прилежащите страни “.

Само преди дни като заплаши, че си резервира правото да дава отговор на сходни дейности. Изявлението на съветското Министерство на външните работи бе във връзка навлизането на американския миноносец  " Джон Маккейн " (USS John S. McCain) в залива Петър Велики в Японско море, на 2 км във вътрешността в териториалните води на Руската федерация. Инцидентът стана на 24 ноември, като американският миноносец бе пресрещнат от руския кораб „ Адмирал Виноградов “, който даже го заплаши, че ще използва „ маневра за таран “, в случай че не напусне незабавно съветските териториални води.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР