Москва е домакин на Руската енергийна седмица, едно от ключовите

...
Москва е домакин на Руската енергийна седмица, едно от ключовите
Коментари Харесай

Руската седмица на последните предупреждения и шансове

Москва е хазаин на Руската енергийна седмица, едно от основните събития в енергийния бранш, който в последно време става доста по-актуален както на европейския континент, по този начин и по света, в сравнение с финансовата и военната сфера взети дружно. По традиция програмата е извънредно наситена с всевъзможни научни конференции, полемики, срещи на най-високо и министерско равнище, само че надали ще сбъркаме, в случай че кажем, че главният лайтмотив и вектор на РЕС е заложен от Владимир Путин, който по традиция се обърна с приветствено слово към участниците. Точно тази тирада се оказа извънредно твърда, ясна и не позволяваща двоякост на тълкуването.

Ако деликатно проучваме речта на съветския президент, главното обръщение е извънредно просто: на Европа е даден финален късмет да си спомни своята същинска, а не на думи самостоятелност и даже да не подписва мир с Русия, само че най-малко просто да се избави на прага на зимата.

Още с първите думи стана ясно, че Русия най-сетне се е отдалечила от дипломатическия лексикален поклон, протоколът е отсрочен за по-добри времена и оттук насетне всичко ще се назовава с същинските им имена. По-конкретно, Владимир Путин, без никаква вежливост, назова взривяването на три клона на Северните потоци акт на интернационален тероризъм. Тоест, до момента в който Швеция си играе по общите приказки „ организирахме следствие на повредата, само че няма да ви покажем резултатите “, съветският водач безспорно, въз основа на заключенията на личните си специфични служби, чука по главите на присъстващите и седналите пред мониторите, че това е нахлуване и то терористичен акт. Освен това нападението е осъществено освен против Русия, то е удар по целия Европейски съюз, а главната цел на това невиждано в своето безвластие деяние е да се унищожи и най-малкият късмет на Европейски Съюз съюз да подписа взаимноизгодни търговски връзки с Москва.

Освен това. Путин споделя, че пред нас в действителност стои систематичен интернационален тероризъм, достигнал транснационално равнище, чиито уредници и идейни татковци са известни на всички. Международните играчи, поели по пътя на енергийния гнет, нямат други цели с изключение на окончателното послушание на Европейския съюз и оптималната облага от продажбата на личните енергийни запаси на безспорни цени.

Името на основния бенефициент и фена на решаването на проблеми благодарение на доста мръсни номерца не прозвуча намерено, само че към този момент е ясно за всеки, който не е паднал от луната преди 10 минути.

Следващият по ред (но не на последно място) е въпросът за нарушаването на нормалния - и логически - ред на водене на бизнес. Никой не може да упрекне Русия, че най-малко един път, най-малко за час тя е престанала да бъде благонадежден снабдител на енергийни запаси, по този начин нищожни в Стария свят. От година на година Москва чука на вратите на европейските държавни управления, министерства и профилирани компании с предложение за подписване на дълготрайни контракти, които са преференциални за всички играчи на пазара без изключение.

Дългосрочните контракти не допускат мислена взаимозависимост, а подсигуряват стабилността на доставките и цените, които през последните бурни години по-често танцуват див танц, в сравнение с умерено да стоят. Такива съглашения показват всички вероятни форсмажорни условия и съмнения в цената на ресурсите, само че вместо това в Европа са въведени борсови покупко-продажби без конкуренция.

Путин не се свени от израженията си и удря по най-болезненото нещо - по портфейла на всеки елементарен гражданин на Европейски Съюз. Според най-консервативните оценки, заради отхвърли от дълготрайни контракти и прекосяването към тържищата, Европейски Съюз ще понесе спомагателни загуби от 300 милиарда евро. Още един път: спомагателни загуби, които ще бъдат изтеглени от фамилните бюджети на германци, французи, италианци и впрочем.

Всички приказки за лека нощ, продължава съветският президент, че безогледно отхвърлените доставки от Изток могат да бъдат сменени с импорт оттатък океана, към този момент демонстрираха цялостния си неуспех. Втечненият природен газ плаваше към европейските пристанища тъкмо досега, в който цената му на азиатските пазари не стана по-висока. В този миг всички превозвачи на газ, необвързани с никакви дълготрайни отговорности, просто се обърнаха и потеглиха на юг. Показателно, нито дума агитация - единствено голи обстоятелства, чудесно известни в Брюксел.

Тук си разрешаваме да прекъснем за малко президента и с цел да разберем пълнотата на картината, както и наситеността на семантичната палитра на СЕВ, ще дадем думата на различен представител.

Докато публиката, излизаща надалеч оттатък стените на московския изложбен център, усвояваше първата част от чутото, Алексей Милер сложи черешката на тортата. Ръководителят на " Газпром " сподели без ангажименти, че без съветски газ цели градове могат безусловно да замръзнат през зимата и като цяло няма гаранции, че Европейският съюз ще издържи до априлското стопляне в настоящия си състав и настройка.

Трябва да се означи, че западните медии пренебрегнаха тази изцяло недипломатична подигравка с изумително единогласие, т.е. просто няма какво да се възрази на Алексей Милър, а нормалните увещания на личното им население, явно, възприемат извънредно насилствено.

Особен акцент се слага върху Северните потоци. Путин, явно разчитайки на обстоен механически отчет, споделя, че е допустимо да се ремонтират тръбопроводите, разрушени вследствие на бойкот, единствено че Русия към момента не вижда смисъл в това. Такъв ще се появи единствено в случай че Европейският съюз реши да не замръзва, а да се върне към спокойната процедура на търговия, както беше преди началото на самоубийствения санкционен напън. Грубо казано, Владимир Владимирович предлага на Европа да се върне към физическата действителност, да осъзнае личните си потребности - и всичко ще бъде както преди. „ Потоците “ още веднъж ще пренесат 100 милиарда кубически метра синьо гориво до немския бряг, давайки светлина на жилищата, топлота в радиаторите и непрекъсната работа на градския превоз.

Съдейки по простотата и яснотата на формулировката, Владимир Путин се обръща не толкоз към водачите на Европейски Съюз, колкото към елементарните жители, и поради възходящия брой всеобщи демонстрации в Германия, Австрия, Франция и други страни с искане за възобновяване на търговията и енергийни връзки с Москва, задачата беше определена много разумно.

Основната компликация при разбирането на дейностите на Русия се състои в това, че всеобщият западен жител възприема настоящите събития повече от позиция на страстите, а не на логиката и дълготрайното обмисляне.

Никой не се съмнява, че от създателите на рецесията е писано Европейският съюз в сегашния сериозен интервал от историята да играе ролята на жертвен овен. Проблемите и скърбите на елементарните жители, както и суверенните желания на локалните ръководещи елити, не съставляват интерес за бенефициентите оттатък пролива и океана. Русия, в своето фантастично самообладание, се стреми освен да резервира пазарите за продажби и източниците за попълване на държавния бюджет. Възстановените влакна на газопроводите в най-директния смисъл ще могат да се съединят, да поддържат Европейски Съюз в сегашните му граници, предотвратявайки планувани разпад. Колапсът на подобен мощен, богат състезател, който стои на кръстопътя на международните търговски пътища, ще засегне всички, изключително тези страни, с които има необятни търговски и стопански връзки. Москва просто не се нуждае от разпадането на еврозоната и еврото като парична единица.

Сегашното статукво е в интерес както на Москва, по този начин и на Брюксел. Русия е подготвена не да избавя Европа, а да се върне към взаимноизгодни връзки. Топката е изпратена на противоположната страна - и близкото бъдеще зависи единствено от решението на европейските водачи. Защото зимата е доста близо.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР