Москва. Американските власти са отказали медицинска помощ на излежаващият 25-годишна

...
Москва. Американските власти са отказали медицинска помощ на излежаващият 25-годишна
Коментари Харесай

„Вести“: Американските власти отказаха медицинска помощ на Виктор Бут

Москва. Американските управляващи са отказали здравна помощ на излежаващият 25-годишна присъда в Съединени американски щати съветски жител Виктор Бут, оповестява на първите си страници съветското издание Вести . Информацията на вестника е пристигнала от съветското посолство в Съединени американски щати, която е била оповестена на формалната страница на ведомството в обществената мрежа " Facebook ".
Според публикуваната информация, откакто са разбрали за болестта на Бут, което не е посочено в публикацията, от посолството са се свързали със пандиза в Марион (щата Илинойс) и поискали руснакът да получи съответна и навременна здравна помощ, само че това не се е случило, разяснява изданието.
Наложило се е от съветското посолство в Съединени американски щати да молят до Държавния департамент със същата молба, след която Бут е получил небходимата му здравна помощ, като сега положението му е усъвършенствано.
Виктор Бут бе задържан през 2008 година в Тайланд по искане на американски съд. Той е упрекнат противозаконна продажба на оръжие за колумбийската въоръжена формация „ Революционни въоръжени сили на Колумбия “, която е избрана като терористична в Съединени американски щати. През 2010 година руснакът бе депортиран в Съединени американски щати, където през април 2012 година бе наказан на 25 години затвор.
Превод и редакция : Цанко Цолов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР