МОСКВА — Във вторник съд в Москва удължи задържането на

...
МОСКВА — Във вторник съд в Москва удължи задържането на
Коментари Харесай

Руският съд удължи задържането на репортера на WSJ Евън Гершкович до края на януари

МОСКВА — Във вторник съд в Москва удължи задържането на репортера на Wall Street Journal Евън Гершкович, задържан по обвинявания в шпионаж, до януари. 30, предадоха съветските осведомителни организации.

Изслушването се организира при закрити порти, защото съгласно управляващите детайлностите по наказателното дело против американския публицист са класифицирани.

32-годишният Гершкович беше задържан през март по време на репортажно пътешестване до съветския град Екатеринбург, на към 2000 километра (1200 мили) източно от Москва. Федералната работа за сигурност на Русия твърди, че репортерът, „ действайки по напътствие на американската страна, е събрал информация, представляваща държавна загадка за активността на едно от предприятията на съветския военно-промишлен комплекс “.

Гершкович и Journal отхвърлят ​​обвиненията, а държавното управление на Съединени американски щати го разгласи за непозволено арестуван. Руските управляващи не са дали никакви доказателства в поддръжка на обвиняванията в шпиона...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР