Московският градски съд отхвърли жалба срещу ареста на Дария Трепова,

...
Московският градски съд отхвърли жалба срещу ареста на Дария Трепова,
Коментари Харесай

Московският съд остави Дария Трепова в ареста

Московският градски съд отхвърли тъжба против ареста на Дария Трепова , жителка на Санкт Петербург, упрекната в терористична офанзива по отношение на, при която почина военният блогър Владлен Татарски (с същинско име Максим Фомин), оповестява Руската работа на Би Би Си.

беше оставено в действие, Московският градски съд реши да не удовлетвори жалбата на юриста. Защитата изиска дамата да бъде пусната от следствения арест. Съдебното съвещание се организира при закрити порти, макар възраженията на юрист Даниил Берман.

Преди началото на съвещанието Трепова съумя да каже, че " безумно съжалява за случилото се " и всеки ден " се моли за здравето на потърпевшите ". Трепова е упрекната в осъществяване на терористичен акт и противозаконен трафик на експлозиви. На 2 април тя подари на Владлен Татарски статуетка, цялостна с експлозиви.

Блогърът почина, а още 50 души бяха ранени. Руските управляващи. Украинските управляващи отхвърлят ​​участие в детонацията, а в Киев го нарекоха " вътрешен тероризъм ".

Руската ФСБ твърди, че взривното устройство под формата на бюст на Татарски е било предадено на Трепова от украинския жител Юрий Денисов, който е наблюдавал блогъра и е напуснал Русия през Латвия при започване на април.
 ISW: Кой умъртви Владлен Татарски - Киев или Москва
ISW: Кой умъртви Владлен Татарски - Киев или Москва

Първото сходно ликвидиране в Русия от началото на войната в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР