Мощно, дълбоко земетресение с магнитуд 7,3 по скалата на Рихтер

...
Мощно, дълбоко земетресение с магнитуд 7,3 по скалата на Рихтер
Коментари Харесай

Земетресение от 7,3 по Рихтер край Индонезия и Източен Тимор

Мощно, надълбоко земетресение с магнитуд 7,3 по скалата на Рихтер удари край крайбрежията на Източен Тимор и Индонезия и се е усетило мощно чак в Австралия , само че управляващите увериха, че то няма капацитет да провокира цунами, оповестява " Ройтерс ".

Силното разтрисане провокира паника в столицата на Източен Тимор - Дили, карайки хората да избягат от къщите си, уточни свидетел, само че към този момент няма известия за вреди, ранени хора или жертви .

Significant earth tremor rocks Darwin for several minutes. The ATWS reports a 7.2 magnitude earthquake was recorded at 12.03pm in the Banda Sea @9NewsDarwin @9NewsAUS pic.twitter.com/YlYX3Fbt0V
— Kathleen Gazzola (@kathleengazzola) June 24, 2019
Епицентърът на труса е бил в морето Банда в Индонезия и е било усетено в цяла Северна Австралия. В град Дарвин, на към 700 км от епицентъра, земетресението е блъснало по обяд, и чиновници в офиси са потърсили сигурност на открито. Не се оповестява за никакви вреди или пострадвания.

" Това евентуално е едно най-мощните трусове, които съм усещал тук в Дарвин ", посочи синоптикът Крис Кент от Австралийското метеорологично бюро.

Земетресението е било на дълбочина от 220 км , прецизираха от Геофизическия институт на Съединени американски щати. Заради дълбочината на труса няма опасност от талази цунами, показаха от Центъра за предизвестие за цунами на Хавайските острови.

Индонезийската организация по геофизика е записала минимум един второстепенен трус с магнитуд над 4 по Рихтер.

Земетресението е било усетено и на ваканционния остров Бали в Индонезия. Но в Индонезия към този момент няма информации за вреди или ранени хора , означиха от Националната организация за битка с бедствията.

По-рано през днешния ден мощно земетресение с магнитуд 6,1 по Рихтер удари източната индонезийска провинция Папуа, като също няма информация за жертви.

Scenes in Darwin city as people evacuated from buildings after what’s believed to be an earthquake @abcdarwin pic.twitter.com/YaTVu3T6ld
— Sowaibah Hanifie (@SowaibahH) June 24, 2019
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР