Мощният антитръстов орган на ЕС стартира разследване срещу "Амазон" по

...
Мощният антитръстов орган на ЕС стартира разследване срещу "Амазон" по
Коментари Харесай

Разследват "Амазон" за злоупотреби с данни на търговци

Мощният антитръстов орган на Европейски Съюз започва следствие против "Амазон " по съмнение, че американският онлайн колос злоупотребява с данните на търговците, хоствани на неговия уеб страница.

"Решил съм да прегледам доста деликатно бизнес практиките на "Амазон " и двойната му роля като пазар и търговец на дребно, с цел да преценява дали се придържа към разпоредбите на Европейски Съюз за конкуренцията ", съобщи в изказване еврокомисарят за битка тръстовите практики Маргрете Вестагер, представена от БГНЕС.

В основата на случая стои услугата на "Амазон " за търговци от трети страни, които употребяват най-големия онлайн търговец в света за достъп до клиенти и разширение на обсега си.

"При даването на тази услуга "Амазон " непрестанно събира данни за активността на своята платформа. Предварителните констатации демонстрират, че компанията употребява конкурентно сензитивна информация - за продавачите на пазара, техните артикули и покупко-продажбите им ", разясниха от Еврокомисията.

Разследването, което няма краен период, евентуално ще бъде последната атака на Вестагер против огромните софтуерни компании преди края на сегашния й мандат на 31 октомври.

От "Амазон " споделиха, че ще окажат цялостно подпомагане на следствието.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР