Мощни експлозии се чуха в Киев рано тази сутрин, а

...
Мощни експлозии се чуха в Киев рано тази сутрин, а
Коментари Харесай

Мощни експлозии в Киев след потъването на крайцера „Москва“

Мощни детонации се чуха в Киев рано тази заран, а сирените за въздушно нахлуване звучаха в цяла Украйна, в миг, когато хората се приготвят за нови съветски набези, откакто късно нощес флагманът на съветския Черноморски флот потъна вследствие на пожар, съобщи Ройтерс.
Експлозиите наподобява бяха най-мощните в столичния район, откогато по-рано през април съветските войски се изтеглиха от тази част на страната, с цел да се готвят за борби в Южна и Източна Украйна.
Украйна пое отговорност за потапянето на „ Москва “ и сподели, че крайцерът от руско време е бил ударен с ракета. Плавателният съд потъна до момента в който беше теглен на буксир към пристанище, заяви съветското министерство на защитата.
Повече от 500 моряци бяха евакуирани от кораба, откакто мунициите на битка му експлодираха, уточни министерството, без да признае, че е имало нахлуване. Украйна заяви, че е поразила „ Москва “ с противокорабна ракета „ Нептун “, родно произвеждане.
Потъването на крайцера стана в миг, когато Русия продължава да обстрелва от Черно море украински градове по крайбрежието, съвсем 50 дни след началото на нашествието й.
Жителите на Одеса и Мариупол, който е на брега на Азовско море, се готвят за нови съветски офанзиви.
В ранното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски загатна за потъването на „ Москва “ и предизвести за съветските планове да вземат на прицел източния Донбаски район, в това число Мариупол.
Зеленски отдаде дължимото „ на всички тези, които стопираха напредването на безкрайните конвои с съветска военна техника, на тези, които демонстрираха, че съветските кораби могат да слязат на дъното “.
За момента няма известие за вреди след детонациите, за които беше обявено в Киев, в Херсон на юг, в източния град Харков и дребния град Ивано-Франкивск на запад.
Украинските медии оповестиха за спиране на електричеството в елементи от Киев.
Въздушните сирени се включиха във всички региони на Украйна незабавно след среднощ и продължиха да звучат в източните райони на Луганск и Запорожие, даже и след прекъсването им на други места, оповестиха медии.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР