Мощната двудневна полицейска акция в Пловдивско даде желаните резултати. Санкционирани

...
Мощната двудневна полицейска акция в Пловдивско даде желаните резултати. Санкционирани
Коментари Харесай

Полицията не прощава! 200 шофьори изгоряха при спецакцията...

Мощната двудневна полицейска акция в Пловдивско даде мечтаните резултати. Санкционирани са близо 200 водачи. Полицейските дейности са ориентирани против войната по пътищата. 

В рамките на акцията в днешния ден, в която се включиха чиновници от секторите „ Пътна полиция ”, „ Специализирани полицейски сили ” и ДАИ, са тествани 113 моторни транспортни средства и 120 водачи и техни спътници. Екипите бяха позиционирани на бул. „ Санкт Петербург ” и Асеновградско шосе.  За регистрирани нарушавания на Закона за придвижване по пътищата от чиновниците на реда са формирани 8 акта и 33 фиша. Административни наказания са наложени и от инспекторите на ДАИ при 4 случая на нередовни пътни документи на водачи и транспортни средства. По време на контрола е засечен един недееспособен водач и двама, които са употребили мобилни телефони до момента в който ръководят автомобила. 



Вчера, патрули на двата бранша и сътрудниците им от всички районни ръководства в Пловдив и региона, още веднъж правиха интензивни инспекции по линия на пътната сигурност, прилагайки така наречен „ линеен метод ”. Спрени са общо 348 транспортни средства, снета е самоличността на 408 лица. Установени са 138 нарушавания, за които са формирани 33 акта и 124 санкции с фиш. И при тази акция е заловен един недееспособен зад кормилото Други двама са минали на червен сигнал на светофара, десетима са разговаряли по мобилен телефон без нужното устройство, а четирима са управлявали механически неизправни коли. Документирани са и 39 случая на неспазване на пътните знаци и маркировка и 19 – на неизползване на предпазен колан или каска. За нарушавания на разпоредбите за придвижване са санкционирани и 9 пешеходци.



Припомняме, че  следвайки един от главните цели на управлението на Министерство на вътрешните работи, министър Демерджиев разпореди 13 ограничения за противопоставяне на пътния травматизъм, измежду които и надзор по метода „ линеен метод “. Той се показва в това, че полицейски патрули, посредством напредване в транспортния поток, наблюдават за държанието на участниците в придвижването и за нарушавания от всевъзможен вид.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР