Мощна европейска акция бе проведена на територията на няколко държави.

...
Мощна европейска акция бе проведена на територията на няколко държави.
Коментари Харесай

Мощна европейска акция: Десетки арести в няколко държави за източване на 600 млн. евро

Мощна европейска акция бе извършена на територията на няколко страни. Разкрита е голяма скица за източване на средства в размер на 600 милиона евро. При извършената акция има 36 арестувани на територията на няколко страни. 22 от тях са зад решетките, а останалите са под домакински арест. Счита се, че измежду закопчаните е и водачът на организацията, присвоила сериозните финансови средства.

Мощна европейска акция

За началник на организацията е считан някогашният италиански скиор Алекс Маир.

Той е задържан в Братислава. Задържана е и брачната половинка му. 53-годишният Маир е измежду огромните очаквания на италианските алпийски ски в края на 80-те години на ХХ век. През 1989 година печели сребърен орден от Супер Джи на Младежкото международно състезание, извършено в Анкоридж (Аляска). При мъжете не съумява да разгърне капацитета си и най-хубавото му достижение е 14-о място на Супер Джи в Заалбах през 1991 година

Полицията в италианската провинция Южен Тирол разгласи, че голямата сума е била от европейските средства за битка и възобновяване от последствията след пандемията от COVID-19.

Огромната сума е била източена посредством фиктивни компании в интервала 2021-2023 година Извършените арести на направени на територията на Италия, Австрия, Румъния и Словакия. Конфискувани са ултраскъпи парцели и първокласни коли.

 

Източник – Стандарт

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР