Мощна буря се развихри в обедните часове в мегаполиса Истанбул,

...
Мощна буря се развихри в обедните часове в мегаполиса Истанбул,
Коментари Харесай

Буря наводни Истанбул, удари и градушка

Мощна стихия се развихри в обедните часове в мегаполиса Истанбул, обхващайки както европейската, по този начин и азиатската част на града.

В един миг небето притъмня като в нощ и видимостта спадна. Силата напразно е достигнала 70-80 км/час, заяви турският информативен уебсайт А Хабер.

Огромни талази, достигащи няколко метра височина, са се образували в Мраморно море в региона на Бакъркьой и в Черно море на крайбрежието на истанбулския крайградски регион Шиле. Светкавици раздираха небето и се изля проливен дъжд. Подлезите се задръстиха от хора, приютили се, с цел да се предпазят от бурята и дъжда.

В Султангази, крайградски регион на Истанбул в азиатската част, е паднала градушка, заяви турската телевизия НТВ.

Съобщава се за наводнения в кварталите Арнавуткьой, Фатих и Шишли на европейския бряг, както и в Пендик, Чекмекой и Юмрание на азиатския бряг. Залети са улици, магазини и жилища на приземните етажи.

Отменено е придвижването на катамараните - така наречен морски рейсове, част от системата на градския превоз в Истанбул, в Мраморно море, оповестява Българска телеграфна агенция.

Бурята и дъждът, който продължава без спиране, са предизвикали забавяния в придвижването на рейсовете по градските линии.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР