Мощен вторичен трус с магнитут 6,2 по Рихтер е ударил

...
Мощен вторичен трус с магнитут 6,2 по Рихтер е ударил
Коментари Харесай

Пореден силен земен трус разтърси остров Ломбок в Индонезия

Мощен второстепенен трус с магнитут 6,2 по Рихтер е блъснал остров Ломбок. Засега не се оповестява за жертви. Няма заплаха от цунами. Само преди четири дни земетресение от 6,9 раздруса острова и лиши живота на минимум 168 души.

 © Българска телеграфна агенция
Пореден земен трус на остров Ломбок, рухнали здания и суматоха. Огнището на новото земетресение е бил плитко - на 12 километра дълбочина, а епицентърът - в североизточната част на острова, където доста доброволци се пробват да се оправят с вредите от предходния трус.
Доброволец: Изпаднахме в суматоха, тъй като се оказахме в епицентъра. Доброволка: Бяхме в колата и когато ни раздруса, бързо избягахме на открито.
От неделя до момента на острова е имало 355 вторични трусове, само че днешното е най-силното след неделя, когато бе записано 6,9 по Рихтер.

Четири дни по-късно към момента има хора без заслон, само че фамилиите последователно се събират.
Жител на о. Ломбок: Чувстваме се по-спокойни, тъй като фамилиите още веднъж са дружно и започнахме да получаваме помощи.
Все още обаче има потребност от чиста вода, храна, медикаменти и краткотрайни подслони. Мнозина са изгубили домовете си, само че тези, които ги имат се опасяват да спят вътре поради безпокойството от нови мощни земетресения.

 Продължават избавителните интервенции след разрушителното земетресение в Индонезия Продължават избавителните интервенции след разрушителното земетресение в Индонезия
Близо 100 души са починали, а 20 хиляди са останали без дом след унищожителното земетресение в Индонезия със мощ от 7 по Рихтер. Спасителните операци...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР