Moselle Open, осминафиналХуберт Хуркач – Доминик Тийм 6-3, 6-4Хуберт Хуркач

...
Moselle Open, осминафиналХуберт Хуркач – Доминик Тийм 6-3, 6-4Хуберт Хуркач
Коментари Харесай

Хуркач отстрани Тийм и удължи победната си серия в Мец


Moselle Open, осминафинал

Хуберт Хуркач – Доминик Тийм 6-3, 6-4

Хуберт Хуркач стартира отбраната на купата на ATP 250 шампионата в Мец с двусетов триумф над друга от звездите на шампионата – Доминик Тийм. Макар и двете елементи да започнаха равностойно, осъществените от поляка два пробива се оказаха изцяло задоволителни за него и той удължи победната си серия в конкуренцията.

Опонент на международния №10 на четвъртфинала ще бъде Артур Риндеркнеш.

Хуркач записа 12 аса против три за Тийм, като в това време завоюва 82% от точките си на първи сервис (32/39). Полякът осъществя два от петте си брейкпойнта (40%), до момента в който неговият конкурент не се възползва от нито един от двата шанса за пробив, които се откриха пред него.

В първите седем гейма никой от съперниците не съумя да запише пробив, като Тийм пропусна два следващи брейкпойнта още в самото начало. По този метод резултатът стана 4-3 в интерес на Хуркач. Повратният миг за развиването на сета бе маратонският осми гейм, в който полякът навакса пасив от 40-15, след което пропиля два шанса за пробив, само че все пак в последна сметка реализира задачата си и поведе с 5-3. Тийм показва борбеност и избави един от двата следващи сетбола, пред които беше изправен, само че при идващия си късмет вторият подложен затяърди брейка си и се наложи с 6-3.

Във втората част още веднъж Хуркач съумя да пробие пръв и поведе с 4-2, като до този миг нямаше изгубена точка на сервис от началото на сета. Тийм опита да бъде по-агресивен, само че полякът показва доста солидна игра в защите и не разреши на някогашния №3 да стигне до брейкпойнт, като по този метод запази разликата от два гейма и победи с 6-3, 6-4 след 77 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР