Моряшки съпруги пуснаха онлайн петиция против коледната реклама на магазините

...
Моряшки съпруги пуснаха онлайн петиция против коледната реклама на магазините
Коментари Харесай

Коледна реклама ядоса моряшки семейства

Моряшки съпруги пуснаха онлайн петиция срещу коледната реклама на магазините за детски играчки „ Джъмбо “. Сърцераздирателният клип, в който се споделя за моряка Христо, заставен да прекара Коледа надалеч от фамилията си на транспортен съд, разсънва по-скоро горест и боязън, в сравнение с коледно въодушевление, настояват уредниците на символичния онлайн митинг.

В текста към петицията се споделя:

„ Много хора изпращат техните татко, майка, брат, сестра, чичо, вуйна на път, които всекидневно жертват здравето, нервите и живота си в името на фамилията си. И за жалост, не всички съумяват да се завърнат живи.

Защото единствено един пътуващ човек и фамилията му знаят с какви усеща се разделят всякога, по какъв начин треперят един за различен, по какъв начин посрещат разграничени най-важните събития в живота – като раждане, гибел, други мотиви и празници и по какъв начин с неспокойствие чакат още веднъж да бъдат дружно!

Чувствам се персонално наранена от посланието на клипа. Със сигурност и доста други хора споделят същото мнение! Тази реклама носи болежка, оскърбление и отчаяние и образува тежка буца в гърлото! Смятам, че има надалеч по-удачен метод да отброиш дните до Коледа! “

Във Фейсбук-групи на бургаски майки текат и апели да се бойкотират магазините от веригата, до момента в който рекламата не бъде свалена от екран. До този миг петицията е събрала поддръжката на към 4 хиляди души.

Всяка година рекламите на магазините „ Джъмбо “ провокират дискусия в обществените мрежи.

През 2017 година потребителите се опитваха заедно да разгадаят неразбираемите думи от детската песничка в рекламата.

Всъщност, клиповете с маркетингови послания на веригата са приспособени за българския пазар от гръцките оригинали. Това не постоянно е добър метод, тъй като не се регистрират разликите във възприемането при другите нации. Трогателните и сантиментални истории, подобаващи за различен вид просвета, у нас провокират друго, по-скоро неприятно чувство, считат рекламни специалисти.

 &feature=emb_logo
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР