Морски образователен център за деца и ученици ще бъде създаден

...
Морски образователен център за деца и ученици ще бъде създаден
Коментари Харесай

Изграждат Морски образователен център в Галата

Морски учебен център за деца и възпитаници ще бъде основан в Народно читалище " Васил Левски- 1927 " в кв. " Галата " във Варна. Той ще бъде ситуиран на първия етаж и ще притегля младежи с интерес към морските науки.

Новата инвестиция е част от плана на Община Варна " Създаване на морски учебен център, възобновяване и съоръжение на НЧ „ Васил Левски - Галата 1927 “, гр. Варна “ по Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020 година

Договорът за даване на 100% безплатна финансова помощ, в размер на 459 212 лева, към този момент е подписан, оповестиха от общинската дирекция “Европейски и национални оперативни стратегии ”. Проектът планува ремонт на фасадата на читалището, възобновяване на всички зали и пространства, обезпечаване на обзавеждане и компютърно съоръжение за морския център, налична среда за хора в неравностойно състояние. Ще бъде осъществен ремонт на концертната зала, на сцената и балкона, на санитарните възли. Предстои да бъде сменено осветлението, да бъдат сложени нови настилки и порти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР