Морски клуб Приятели на морето“ – Варна учредява специална награда

...
Морски клуб Приятели на морето“ – Варна учредява специална награда
Коментари Харесай

Във Варна учредяват специална награда в памет на Леополд Лудвиг Гловния

Морски клуб „ Приятели на морето “ – Варна учредява специфична премия в памет на Леополд Лудвиг Гловния - един човек отдал доста за развиването на морските дисциплини и водолазната активност и обучил стотици.

Във връзка с това от клуба започнаха акция за набиране на средства, които са нужни за разработване на статуетка (малка пластика). Създаването е предоставено на варненския художник Дарин Сотиров.

Средствата, които останат, ще отидат за водолазно образование на деца, чиито семейство нямат финансови възможноси.

Наградата ще се връчва годишно по време на най-старата българска ветроходна регата „ Трети март “, на която съорганизатор дълги години е бил и Лео.

През тази година регатата ще се организира от 2 до 5 март за 67-и път.

Дарение може да извършите по сметката със особено предопределение на Морски клуб „ Приятели на морето “ – Варна с текст „ Дарение - премия Лео “.

АЛИАНЦ БАНК БЪЛГАРИЯ АД

IBAN: BG09BUIN95611900642597

Клон: ФЦ 8-ми Приморски полк


Леополд Гловния е роден на 27.02.1946 година във Варна. Целият му трудов стаж е в системата на Организация за подпомагане на защитата, Морски клуб „ Никола Вапцаров “ – Варна, като инструктор - треньор по морски състезателен многобой, състоящ се от 12 дисциплини и водолазна подготовка. Като подобен, образова деца и младежи и на ветроходство и печели редица републикански и европейски регати, за което му е присъдено звание „ Заслужил треньор “. Едно от първите извоювани надпревари е регата „ Трети март “-1969 година За стотиците си ученици и до ден сегашен той е просто бате Лео.

Лео е измежду учредителите на Морски клуб „ Приятели на морето “ – Варна през 1996 година и Българската национална асоциация по подводна активност през 1999 година След 2005 година той напълно се посвещава на работата на Клуба за предпазване на положителните морски обичаи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР