Морската полиция на от 1 февруари ще може да открива

...
Морската полиция на от 1 февруари ще може да открива
Коментари Харесай

Бреговата охрана на Китай ще може да стреля по чужди кораби

Морската полиция на от 1 февруари ще може да открива огън против непознати кораби, с цел да отбрани националния суверенитет на страната. По информация на китайските медии, тези пълномощия се дават на бреговата защита от Закона за морската полиция, предава ТАСС.
Законът планува използваето на оръжия в случаи, когато задграничен транспортен съд прави противозаконни дейности в акваторията на Китай, не се подчини на заповедите и пренебрегне настояванията за осъществяване на обиск.
 Пак военни дейности сред Индия и Китай Пак военни дейности сред Индия и Китай
Индийски и китайски войски още веднъж се сблъскаха на оспорваната от двете страни граница, съобщи БГНЕС. Инцидентът е станал предходната сед...
При рискови обстановки, зародили вследствие на противоправни дейности или посягане против държавния суверенитет, суверенните права или юрисдикцията на морето от страна на непознати организации и частни лица, органите на морската полиция имат правото да употребяват оръжи, да подхващат всички нужни ограничения за попречване на нарушаванията и за премахване на заплахата, гласят текстове в закона.
Морската полиция на Китай ще може да употребява огнестрелно оръжие при съществуването на доказателства, че обвинените транспортират нелегално въоръжение, муниции, материали, които съставляват държавна загадка, опиати и други предмети и отхвърлят да се подчинят.
Въоръжението на борда с морско базиране може да се употребява по време на антитерористични интервенции, за попречване на „ съществени насилствени произшествия “, както и при положение на нахлуване против корабите и самолетите на правоприлагащите органи.
Законът дава право на бреговата защита в екстрени обстановки да открие огън без предизвестие, като е длъжна да минимизира вероятните вреди и човешки жертви.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР