Моргата в окръг Каунти търси склад за телата на починалите

...
Моргата в окръг Каунти търси склад за телата на починалите
Коментари Харесай

Моргата в Чикаго е препълнена, търсят склад за труповете на починалите от COVID-19

Моргата в окръг Каунти търси склад за телата на умрелите от COVID-19. Първо хладилен камион беше откаран на паркинга пред моргата, който би трябвало да натовари телата на 30 умряли от затруднения от ковид, предава bg-voice.com.

Сега окръг Каунти търси да наеме склад с изстудяване с потенциал 1000 тела.

“Искаме да бъдем подготвени за всевъзможен брой починали”, съобщи патоанатомът други Пони Арункумар. “При над 200 случая, мисля, че с настрана място е по-лесно да се работи и по-уважително.”

Във вторник броят на умрелите в окръга доближи 71 души. Прогнозата за щата Илинойс демонстрира, че смъртните случаи могат да доближат до 88 дневно доникъде на април, съгласно Института за здравни индикатори и оценка на Университета във Вашингтон.

Ако смъртните случаи се усилят, както се чака, Арункумар съобщи, че желае настрана място, където телата на умрелите могат да бъдат съхранявани до момента в който бъдат предадени на фамилиите за заравяне.

Може да има случаи, при които фамилиите са под карантина и няма да могат да приберат умрелите си близки незабавно от моргата, посочи тя.

Засега от моргата следват протокол, при който употребяват хладилен камион, който не е влизал в приложимост от 10 години насам. За последно хладилни кмаиони за предпазване на тела на умряли са употребявани в Чикаго през 1995 година, когато извънредно горещо време лишава живота на над 700 души в границите на пет дни.

През елементарни дни в моргата се съхраняват сред 15 и 25 тела. По време на пандемията тези цифри са се удвоили.

Не всички тела на умряли от затруднения след ковид са изпращани в моргата и подлежат на аутопсия, изясни др Сали Аикен, президент на Националната асоциация на патоанатомите.

Случаите, при които някой е умрял вкъщи или на друго място, изискват проверяващите да дефинират дали е имал скорошни грипоподобни или респираторни признаци, история на пътуванията му и дали е бил в контакт с някой, който има признаци или е изложен на риск.

Всички аутопсии се организират в помещението за инфекциозни болести, което употребява обособена вентилационна система. Само един патолог и един механик са назначени да работят върху тялото. Може да участва и фотограф. Всички носят маска N-95, очила или щит за лице, покритие за коса, непромокаема престилка за цялото тяло и калцуни за обувки.

„ Искаме да понижим излагането на личния състав “, сподели Арункумар, като се базира на неубедителни доказателства за това по какъв начин труповете могат да предават вируса.

„ За момента ние просто одобряваме, че тялото е заразно и би трябвало да вземем нужните защитни ограничения, с цел да понижим експозицията. “

По време на аутопсията изследващите вършат назофарингеален тампон, който включва слагане на памучен тампон през носа и в горната част на гърлото. В някои случаи се организира рентгеново и КТ сканиране.

Ако се постанова осъществяване на хирургични интервенции, личният състав би трябвало да съблюдава специфични защитни ограничения.

Към вторник два вероятни случая, свързани с ковид, остават висящи след аутопсии, в това число казусът с бебе от Чикаго, за което чиновници на публичното опазване на здравето споделят, че е имало COVID-19 и е умряло предходната седмица.

Патоанатомите са изпратили спомагателни проби от 9-месечното дете на Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите. Също по този начин се изследват белодробните тъкани, рутинните бактериални култури, вирусни култури и тест за ковид.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР