Морган Фрийман за спасяването на чернокож танков батальон от Втората световна война от неизвестност

...
Произведението на Морган Фрийман вече е в Библиотеката на Конгреса
Коментари Харесай

Произведението на Морган Фрийман вече е в Библиотеката на Конгреса като част от Националния филмов регистър на филмовите класики. И сега той е тук лично, посещавайки едно от големите обществени пространства в Америка – главната читалня на библиотеката.

„Нищо не казва история като тази стая“, каза Мартин.

Те са тук, защото Библиотеката на Конгреса беше единственото място, където можехме да намерим копие от тази книга: „Излезте да се биете: Епичната история на 761-ви танков батальон 1942-1945 г.“ Разказва историята на първия танков батальон на чернокожите, който се бие през Втората световна война, време, когато въоръжените сили все още са разделени и чернокожите са ограничени почти изцяло до поддържащи задължения зад фронтовите линии.

Книгата беше написана от Трезвант Андерсън, млад чернокож репортер, който придружава 761-ви, докато си пробива път през Европа. Фрийман каза, че не е чувал за него.

„761st Tank Battalion: The Original Black Panthers“ премиера по The History Channel на 20 август „Come Out Fighting: The Epic Tale of the 761st Tank Battalion 1942 to 1945“ от Trezzvant Anderson Library of Congress' Veterans History Project


История, продуцирана от Мери Уолш. Редактор: Майк Левин.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР