Монументът е поставен в центъра на пограничното село в община

...
Монументът е поставен в центъра на пограничното село в община
Коментари Харесай

Откриха войнишки паметник в с. Периловец

Монументът е подложен в центъра на пограничното село в община Бойница и е дело на Радослав Треилов.

Това е четвъртият монумент за последните четири години, който става факт с помощта на донори, персонален труд и средства от страна на младия държавник и патриот.

Паметната плоча е изписана с имената на починалите 29 бойци от селото във войните за Национално обединяване на България и бе осветена от отец Илия.

Заместник регионалният шеф на област Видин Ани Арутюнян приветства самодейността като означи, че подвигът и саможертвата на героите от с. Периловец, дали живота си за свободата на Родината в Сръбско-българската, Балканската, Първата и Втората международна войни, би трябвало да се помни и съобщи и на идващите след нас генерации. От името на регионалния шеф Иво Атанасов и от свое име госпожа Арутюнян приветства идеята за предпазване на историческата памет в селото и пожела на жителите на Периловец да са все по този начин дейни и виновни за положителни каузи, като ги увери, че в лицето на държавната администрация във Видин могат да срещат подпомагане и поддръжка в реализирането на публични дела.



Сред присъстващите на събитието бяха кметът на Бойница Анета Генчева, кметски наместници в селата от общината, представители на Гранична полиция, поданици и посетители на с. Периловец. Децата от ДГ „ Йонка Маркова “ в община Бойница се включиха в церемонията с осъществяване на песни и стихотворения.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР