Монтана победи Янтра Габрово с 2:0 в мач от деветия

...
Монтана победи Янтра Габрово с 2:0 в мач от деветия
Коментари Харесай

Ники Митов спечели треньорския дуел с Вили Вуцов

Монтана победи Янтра Габрово с 2:0 в мач от деветия кръг на Втора лига. По този метод северозападният отбор се изкачи до третото място във краткотрайното класиране с актив от 18 точки. " Ковачите " са пети с две по-малко.

Това бе първа среща сред треньорите на двата отбора - Николай Митов и Велислав Вуцов, от срещата в последния кръг на А Група през сезон 2012/13 сред Левски и Славия, приключила при тъждество 1:1 на стадион " Георги Аспарухов " и с втора купа за Лудогорец.

Монтана бе покрай откриващо попадение още в първата минута на срещата, когато Ливан Обисса бе пропуснат в наказателното поле на Янтра и нанесе удар диагонално към десния ъгъл, само че Християн Василев бе застанал добре и мазета.

В 20-ата минута Филип Ежике остана самичък против Василев, само че още веднъж попадение в мрежата на габровци не падна.

Десет минути по-късно се откри най-чистото състояние пред Янтра. Даниел Младенов се изправи очи в очи с Васил Симеонов, преодоля го и остана против трима бранители на Монтана, а един от тях се намеси със сетни сили и почисти в корнер.

В 52-рата минута Стефан Каменов нанесе удар с глава, откакто бе изтърван от защитата на Янтра, само че топката мина настрана от вратата.

Три минути по-късно Монтана излезе напред в резултата. Димитър Буров центрира от корнер, а най-съобразителен в наказателното поле се оказа Владислав Цеков, който с глава прониза Християн Василев - 1:0.

В 82-рата минута домакините си взеха решение всичко. Иван-Йоанис Атанатос фаулира Владислав Цеков в наказателното поле и това докара до дузпа. Зад топката застана капитанът Димитър Буров, който излъга Василев и оформи крайното 2:0.

Три минути по-късно Янтра имаше късмет да се върне в мача, откакто Тони Иванов излезе на отлична позиция в наказателното поле, само че ударът му бе неакуратен.
 Димо Димов ще управлява най-интересния мач от идващия кръг във Втора лига
Димо Димов ще управлява най-интересния мач от идващия кръг във Втора лига

Спартак (Варна) приема на собствен терен Септември
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР