Моника Валериева взриви мрежата. Думите на плеймейтката идват относно размаха

...
Моника Валериева взриви мрежата. Думите на плеймейтката идват относно размаха
Коментари Харесай

Моника Валериева зове за локдаун, разказа покъртителна история от българска болница

Моника Валериева взриви мрежата. Думите на плеймейтката идват по отношение на размаха на коронавирусната зараза у нас.

Красавицата съумя да просълзи потребителите, разкривайки елементи към ужаса в лечебните заведения ни - по какъв начин доктори би трябвало да се вършат на Господ и сами да избират кой да живее и кой да почине.

По думите на риалити героинята обстановката е доста тежка. Тя зове за по-строги ограничения и отговорност у хората, тъй като болестта не се майтапи и лишава човешки животи - тези на най-близките ни хора.

Ето какво написа Валериева:

"България и COVID-19!

Днес,мой доста непосредствен другар (доктор-реаниматор и анестезиолог),има рожден ден.

Видях фотографията му, която показа в профила си с опит за самоирония, по какъв начин ще прекара деня си...в,,скафандър”, предпазващ от ковид. След това прочетох поста на Джуди Халваджиян и в действителност желая да напиша, това което знам, това което видях с очите си, това което може би доста от Вас знаят...

Още преди да затворят нощните заведения, ми се обадиха другари от една болница и ми споделиха, че ситуацията е доста зле...нямат кревати! Нямат хранителни запаси, най-лошото, няма личен състав! Говоря за много хубава болница!!!

Казаха ми имахме 16 кревати в интензивното,направихме Коронавирус поделение,вече имаме 70 легла-не стигат!

В същото време, аз виждам гордите министри, по какъв начин споделят,че кревати има? Вечерта се срещнах с този мой другар, който изглеждаше унищожен, мислих си че е изтощен! Все отново е реаниматор и е виждал и губил доста хора.

Това беше друго! Каза ми-нямаме респиратори Моника, обдишвал съм час и половина на ръка, тъй като в случай че спра, индивида умира! Аз съм лекар и даже да изгубя пациент аз знам, че съм дал всичко от себе си! В случая, аз не съм Господ, а би трябвало да предпочитам, кой да живее и кой да почине! На кой да сложа апарата-защото нямаме!

Половината сестри са заболели от вируса...част от тях не желаят да се връщат на работа! Още тогава ми споделиха, молим се да затворят всичко!

Дискотеките няма да ни спасят...Хората не имат вяра във вируса, излиза доцент Мангъров и приказва неща,които хората желаят да чуят с цел да се успокоят и е обикновено, наплашиха народа всеки ден с новините!

Но вирус има, варианта е по-агресивен,умират младежи, умират повече хора без съпътстващи болести !

Пишат глупости-този със сърдечно заболяване, оня с белодробно! Хора COVID-19 е като спин! Не се умира от него, той предизвиква-инфаркт, белодробна емболия, белодробни болести, пневмонии, сърдечни проблеми, от тях се умира,но те са провокирани от този вирус!!!

Има резиденти-не знаят по какъв начин! Не се заразяват! Има хора, прекарващи вируса леко, душевен тежко! Има хора на ръба... а някой към този момент ги няма!

След това ми се наложи да отида късно през нощта до незабавното поделение на една хубава болница. Със подозрение да апендисит! Беше прелестно, че преди да вляза в отделението ми мериха температурата, сатурацията (апарат за премерване на кислорода-нормално е 100-99-98), инфектираните хора имат спад, преслушаха ми гърдите и тогава ме позволиха да се оплача от ужасни болки!

Влязох впечатлена от нашите доктори...как излязох. Няма значение за мен, сложиха ми системи, погрижиха се за мен...но какво видях! Говоря за нещо от сорта преди 2 седмици! Телефона не спираше да звъни, хора с влошен ковид...отвън се вихреше скандал, че хора се молят за коли за спешна помощ, а коли за спешна помощ няма!

Екипите се опитваха да обяснят, че не са отговорни те, би трябвало да се закупят! Не може да караш бебе в кувиоз, човек с рак, и най-после на деня и с ковид! Та, те молят всеки един в случай че не е неотложно да не стъпва в болница, тъй като е цялостно с бактерията!

За похлупак се почука на вратата и една жена крещяща, разплакана, унищожена, беше докарала татко си, настанен в инвалидна количка и обясняваше, молеше се на доктора, че татко и се е влошил за 3 часа, че е в безсъзнание, несъответстващ, че умира...

Доктора я попита по какъв начин е пристигнала, тя сподели с колата си! Скараха и се, че не е звъннала в РЗИ за кола за спешна помощ и не може да се разкарва по този начин с човек с вируса. Жената сподели - обадих се - нямат!

Съобщих им, че потеглям с колата си, татко ми умира! Продължаваше да се моли...доктора и сподели истината! Няма кревати, няма къде, няма! Обадете се на инфекциозна болница там да намерят свободно и да ви препратят към съответната болница! Затвориха и вратата! Аз към този момент ревях за тях! За нея доктора беше неприятен, а той унищожен!

Ходеше и си говореше самичък - МИНИСТЪРА КАЗА Ч Е ИМА ЛЕГЛА...ДАДЕ 200 ОЩЕ! А ПЕРСОНАЛ ОТ КЪДЕ, САМО ЩЕ ЛЕЖАТ ЛИ НА ТИЯ ЛЕГЛА! НЯМА ПЕРСОНАЛ КАКВО КАТО МЕТНАХТЕ ЛЕГЛА????

След това сестрите и част от докторите смениха "ковид смяната”, тъй като няма личен състав и желаят не желаят, отиват там! Излязох от там, към този момент гледах на рецепцията момичето, защитата, личния състав с други очи!

Как са душевен, физически? Как не се виждат с роднините си...После се замислих и пари да имаш, в случай че твой родител се разболее, то няма респиратор, то няма кревати, то няма личен състав!

И единствено да ви запитвам, бабите ни по какъв начин са живеели и живеят с 300 лв. на месец? Съжалявам да правописните и пунктуационни неточности! ", приключи Валериева и прикани за цялостно затваряне на страната, както е на Запад.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР