Монголският президент Цахия Елбегдор, който заемаше президентския пост от 2009

...
Монголският президент Цахия Елбегдор, който заемаше президентския пост от 2009
Коментари Харесай

Бивш президент на Монголия се подигра с Путин и историческите му аргументи

Монголският президент Цахия Елбегдор, който заемаше президентския пост от 2009 и 2017 година, се подигра с съветския президент Владимир Путин и метода, по който той се пробва да употребява историята, с цел да оправдае нахлуването си в Украйна, написа Business Insider, представен от " Фокус ".

" Путин постоянно е употребявал разискването на историческите граници, с цел да оправдае своята инвазия, потвърждавайки, че Русия има право на територията на Украйна, макар че тя е самостоятелна страна ", написа американската медия.

В изявлението си с някогашния публицист на Fox News Тъкър Карлсън предходната седмица Путин приказва дълго за съветската и европейската история.

" Историците обаче настояват, че доста от казаното от него не е правилно ", акцентира Insider. От друга страна, Цахия Елбегдорж, се подигра с аргумента на Путин. Той показа в X, бившata Twitter, карти, показващи какъв брой огромна е била Монголската империя, която в миналото е направлявала огромни елементи от това, което в този момент е Русия.

" След изявлението на Путин намерихме монголски исторически карти. Не се безпокойте. Ние сме мирна и свободна нация “, написа Елбегдорж в обявата.

Разпространените от него карти демонстрират и какъв брой дребна е била Русия през XV век. Монголската империя в миналото е била най-голямата в света. Територията ѝ обхващала огромна част от Евразия и включвала сегашен Китай и огромна част от Русия, както и Украйна. Днес Монголия, ситуирана сред Китай и Русия, е по-малка страна, само че към момента е една от най-големите народи в света във връзка с общата повърхност. Монголското държавно управление не поддържа съветското навлизане в Украйна, макар че не го осъжда изрично. Но персонално Елбегдорж намерено изрази поддръжката си за Украйна. " Демокрациите по света би трябвало да се обединят с още по-голяма решителност, с цел да заявят, че свободата не предстои на договаряния, и да дадат на Украйна оръжията, от които се нуждае, с цел да победи ", написа той през февруари 2023 година

" Знам, че Путин не търпи свободата. Говорил съм с него доста пъти. Той презира разликите и конкуренцията. Той се опасява от свободна Украйна. Той е самовлюбен и не желае да вижда по-успешни и проспериращи съседи ", написа той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР