Монголия обяви, че временно ще затвори всички ресторанти на веригата

...
Монголия обяви, че временно ще затвори всички ресторанти на веригата
Коментари Харесай

Защо Монголия затвори всички ресторанти на KFC в страната

Монголия разгласи, че краткотрайно ще затвори всички заведения за хранене на веригата за бързо хранене KFC на територията на страната откакто 42-ма души бяха откарани в болница, а хиляди се оплакват от признаци, говорещи за натравяне, откакто са яли в обекти на компанията, оповестява Reuters. Предстои страната да стартира следствие на случая.

Първите сигнали за казуса се появиха през предходната седмица в Улан Батор. Тогава инспекции демонстрираха, че причина за това е неприятната хигиена в заведенията за хранене. Инспекторите показват, че към 250 души са съобщили за признаци, говорещи за хранително натравяне.

KFC, която е част Yam Brands, отвори първите си обекти в Монголия през 2013 година и към днешна дата има 11 ресторанта там, като всички те се намират в столицата. В страната те оперират посредством своя франчайз сътрудник Tavan Bogd Group.

" Дълбого съжаляваме за тежката обстановка, през която доста хора са минали. Работим в поддръжка на членовете на екипа и клиентите ни в този сложен миг ", показват от KFC Global в известие, изпратено до Reuters.

От локалния сътрудник на веригата Tavan Bogd също се извиняват в настрана изказване. От сдружението допълват, че причина за случая е уязвимост в осъществените вътрешни инспекции и неспазване на наложените стандарти и правила за работа. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР