money.bgВ съвременния свят парите в брой постепенно губят познатата си

...
money.bgВ съвременния свят парите в брой постепенно губят познатата си
Коментари Харесай

Премахването на парите в брой застрашава милиони хора

money.bg

В актуалния свят парите в брой последователно губят познатата си роля на главно разплащателно средство. Все повече хора избират удобството на електронните сметки, карти, телефони и нормално заплащат безкешово за употребяваните артикули или услуги.

Светът последователно се отхвърля от парите в брой, а поради развиването на технологиите и политиката на централните банки, премахването на кеша наподобява неизбежно.

Но загърбването на хартиените пари крие своите рискове. Рисковете от прекосяване към свят без налични пари са подчертани в нов отчет, който предизвестява, че милиони хора могат да пострадат, в случай че светът дефинитивно се откаже от кеша.

Няколко по-богати страни се отдръпват от парите в брой, до момента в който софтуерни компании като Apple влагат доста с убедеността, че хората от ден на ден ще разчитат на композиция от кредитни карти и цифрови технологии.

В Съединени американски щати плануваният спад в потреблението на кеш разсъни известна угриженост на щатско равнище - щатът Ню Джърси обмисля нови закони, с цел да забрани магазините, в които се заплаща единствено с карти.

В Северна Европа единствено едно на всеки 5 заплащания се прави в брой, а към 20% от шведите настояват, че в никакъв случай не теглят пари в брой.

 

Цялата обява ТУК

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР