Момиченцето, което беше изоставено в столичния "Западен парк" в петък,

...
Момиченцето, което беше изоставено в столичния "Западен парк" в петък,
Коментари Харесай

Изоставеното в София детенце отива в център от семеен тип

Момиченцето, което беше изоставено в столичния "Западен парк " в петък, през днешния ден ще бъде изписано от болница и ще бъде настанено в център от фамилен вид. Детето беше открито в положително положение, само че бе оставено в Специализираната болница за лекуване по детски заболявания "Проф. Иван Митев ", с цел да му създадат проучвания.

То е доста добре, оказа се доста адаптивно, към този момент търси контакт, описа доктор Елена Георгиева от болничното заведение пред бТВ. Момиченцето е развило лек конюнктивит, защото е било оставено на земята и е било запрашено, само че той към този момент е преодолян, сподели още Георгиева. Според нея детето е било гледано при неприятни битови условия.

По думите ѝ двата следващи случая на изоставяния на деца в рамите на две седмици приказват за доста сериозен публичен проблем, сплотяващ незнанието и безотговорността. "Институциите, жителите, само че на първо място от хората, които ръководят процесите в страната, би трябвало да се замислят. Тук става дума за отговорности на разнообразни институции и министерства ", сподели доктор Георгиева.

Според думите й чиновниците от Агенцията за протекция на детето са откликнали незабавно, което значи, че извършват функционалността си да спасят детето в миг, в който се е появила някаква остра грижа. "Но за какво би трябвало да се стига дотук? Защо не се обезпечава задоволително работа на хората, които да могат да си гледат децата, за какво не се реализира задоволително култура, тъй че майките да знаят, че има метод да им бъде помогнато? Нашето общество е оскъдно, само че към момента намира метод да помогне, в случай че някой се е обърнал за помощ ", разяснява още лекарката.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР