Моментното състояние на войната по пътищата е логичен завършек от

...
Моментното състояние на войната по пътищата е логичен завършек от
Коментари Харесай

Хр. Радков: България губи около милиард лева годишно заради катастрофите по пътищата

Моментното положение на войната по пътищата е логически свършек от некомпетентността и безхаберието от доста години насам. Това сподели за предаването " 12+4 " по " Хоризонт " Христо Радков от Обединението на българските водачи.
" През последните може би 20 години нито един път не направиха разбор на злополуките, с цел да открият кое ги предизвиква. През цялото време се хвърляше 100% виновност на водачите. Например, за предходната година 95% от злополуките са станали по виновност на водачи. За съпоставяне, в Германия към 1,5 % от всички произшествия стават по виновност на пътя. Оказва се, че в България по виновност на пътя стават по-малко произшествия, в сравнение с в Германия.  Докато не се направи един разбор и се види кое предизвиква този травматизъм по пътя, няма да променим това положение "

Марак статистиката на Министерство на вътрешните работи да регистрира понижение на смъртността по пътищата, Радков е " доста запазен към тези данни ", защото гибелта на негов непосредствен не е била отразена в тази статистика:

" По този метод да може би ще ги понижим на хартия, само че действително по пътищата всички виждаме какво се случва - фактически има една необявена война с доста жертви ". 

Пътна полиция споделя, че в съвсем 100% е отговорен водачът, а най-големият проблем е несъобразената, посочи той. 

По данни на Министерство на вътрешните работи, вследствие от превишена скорост, на година умират по към пет индивида, а заради липса на " Гражданска отговорност ", за която сега се ревизира поголовно не умира нито един. Също по този начин заради неработещ пожарогасител или липса на подобен нямаме данни за умрял. В член 165 от Закона за придвижване по пътищата е записано, че в случай че " Пътна полиция " открият, че веднъж е неспособен - няма задоволително положително сцепление на асфалта, липсва маркировка или има дупки - те би трябвало да го спрат. Ние нямаме спрян път и на всички тези пътища другари водачите умират, само че не се подхващат съответни ограничения за това. 

От обединяването са входирали писмени оферти до Министъра на районното развиване и до Министъра на вътрешните работи, с цел да се оправи пътната мрежа. Посочени са ограничения, които не изискват огромни разноски като да вземем за пример унищожаване на растителност, която лимитира видимостта в завоите 

За предходната година имаме статистика че 25% от злополуките са станали на завой, доста огромен % от тях - при изпреварване. Ако се усили тази видимост, сме създали жестоко пресмятане, че ще понижим жертвите с към 100 индивида на годината. 

" По калкулации, към милиард лв. годишно България губи като страна от загубата на човешка мощ и трайна инвалидизация на ранените. Виждате по какъв начин сега имаме рецесия на пазара на труда. Започваме да изпитваме дефицит от хора, които хора умират по пътищата без да са отговорни! Ако се вземат адеквотни ограничения и този милиард отчасти бъде икономисан - ето ви парите и за изчистването на храстите, и за мантинелите, и за маркировката "  

Фрезоване на асфалта на местата, където има централизация на ПТП, също би понижило ПТП-тата  най-малко 500 до началото на зимния сезон 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР