Момчил Младенов представи днес своята управленска програма за развитие на

...
Момчил Младенов представи днес своята управленска програма за развитие на
Коментари Харесай

Момчил Младенов постави човека в центъра на управлението

Момчил Младенов показа през днешния ден своята управническа стратегия за развиване на града и претендентите за общински съветници от Българска социалистическа партия, които застават зад концепцията „ за Враца на врачани “. Откриването на предизборната акция стартира с молебен за здраве на врачани, непорочност в желанията и триумф в начинанията в църквата „ Св. Николай “.
„ Познавам добре проблемите на града, също по този начин и на хората в него. Имам обстоен проект за решаването им и знам, че с поддръжката на своите съграждани ще успеем да реализираме значими резултати. Знам, че общинската политика е най-близка до жителите, до техните потребности и е ориентирана на първо място към локалните общности. Затова постоянно ще се застъпвам точно за тях “, показа още първоначално Момчил Младенов.
Пълна проверка на досегашното ръководство планува Момчил Младенов. Той дефинира политическия модел в община Враца като „ фасадна народна власт “, където решенията се взимат еднолично. Кметът е на първо място фаворит на народа, който би трябвало да се грижи за ползите на жителите. Неговата съществена функционалност е да изслушва и да намира решение на всички проблеми и въпроси, които му бъдат сложени. Като кмет на Враца Момчил Младенов ще възвърне разговора сред общината и врачани, ще понижи бюрокрацията и ще подсигурява досегаемост на администрацията и услугите в общината.
Градът би трябвало да се развива хармонично, тъй като Враца не е единствено централен градски площад. Центърът е лицето на града, само че сърцето са кварталите, където хората се прибират всяка вечер, където отглеждат децата си и прекарват по-голямата част от времето си. В община Враца има и 22 обитаеми места, които заслужават цялостното внимание на общинската администрация. Кметовете на тези села заслужават своето почитание, време и финансов запас, обособен от огромната община за развиване и добър живот на хората. Момчил Младенов ще работи в непрестанен разговор с кметовете на по-малките обитаеми места, тъй като общината се развива в своята целокупност, а икономическите процеси в градовете и селата са взаимосвързани.
Враца би трябвало да се трансформира в град на младежите. „ Моята фантазия е Враца да бъде град, в който работим, учим и с обич сътворяваме семейство. Град, който е комфортен за живеене, безвреден за своите поданици и най-много – град, в който се диша свободно “, съобщи Младенов. Безплатни детски градини и ясли, увеличение на еднократната помощ за новородено, безвъзмездни детски кухни – това са единствено част от ограниченията, с които ще се понижи демографската рецесия и ще се обезпечи бъдеще за младите фамилии в общината. Хората във Враца би трябвало да усещат успокоение и сигурност за своите приходи и вероятности за развиване, а не да търсят бъдеще в столицата или в непознати земи. Общината би трябвало да обезпечи място за всяко дете в общинско детско заведение и безвъзмезден превоз. Стратегията на Момчил Младенов обръща особено внимание върху качеството на материалната база в образователните заведение, обезпечаването на новаторски способи за учене и създаване на съответни стратегии взаимно с бизнеса, които дават професионално обучение на децата и оказват помощ при избора на специалност и продължаващо висше обучение.
Здравето не е стока или разменна монета в политически игри. Общинското опазване на здравето и обезпечаването на здравни услуги на територията на общината е приоритет и морална отговорност на кмета и общинските съветници. Сред дейностите в този бранш, заложени в управническата стратегия на Момчил Младенов, са стабилизиране на общинските лечебни заведения, развиване на медицински практики в дребните обитаеми места, денонощна аптека, денонощен стоматологичен кабинет, откриване на домове и приюти за възрастни и заболели хора. В основата на положителното здраве е въздухът, който дишаме всеки ден. Това, че Враца се намира в подножието на Балкана, не е задоволителен поръчител. Необходимо е неотложно осъществяване на заложените действия в общинската стратегия за възстановяване на качеството на въздуха в града. Минималните и незабавни ограничения, които би трябвало да бъдат приложени са ежемесечно миене на улиците за унищожаване на праха и пускане на стратегия за понижаване приложимост на твърдо гориво за отопление.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР