Момчетата на Франк Лампард най-накрая постигнаха първата си домакинска победа

...
Момчетата на Франк Лампард най-накрая постигнаха първата си домакинска победа
Коментари Харесай

Челси надви Брайтън за първа домакинска победа във Висшата лига

Момчетата на Франк Лампард най-сетне реализираха първата си домакинска победа във Висшата лига през сезона, откакто се постановиха над Брайтън с 2:0.Точни на "Стамфорд Бридж " бяха Жоржиньо, който осъществя от дузпа в 50-ата минута, и Уилиан в 77-ата.

Челси натисна от първите минути и играеше на високо движение, създавайки положения. При първата добра обстановка Мейсън Маунт, който пропиля голям късмет да открие резултата, откакто засече центриране от свободен удар и насочи удар с глава, само че топката се удари в дясната греда.

Брайтън съумя да отрази първата вълна офанзиви на домакините и темпото на играта спадна.

В 36-ата минута Рос Баркли получи превъзходен късмет след центриране, само че ударът му от воле бе слаб и Матю Райън го улови с лекост.

Второто полувреме стартира стремително, откакто Адам Уебстър събори противник на тревата и съдията Крис Кавана отсъди дузпа. Малко по-късно реферът реши да прегледа обстановката с ВАР, само че удостовери първичното си решение. В 50-ата минута от бялата точка прецизен бе Жоржиньо, който пласира топката в долния ляв ъгъл на вратата.

В 62-ата минута Тами Ейбрахам си освободи пространство, поемайки отбита топка след безпорядък в полето и побърза да насочи удар към вратата, само че вратарят на Брайтън Матю Райън направи удивително избавяне, с цел да предотврати второ попадение на „ лондончани”.

В 77-ата Уилиан направи резултата 2:0, откакто стреля от наказателното поле и изпрати топката право в мрежата на Матю Райън.

След успеха Челси се намира на шеста позиция с 11 точки, а „ чайките” са 16-и с 6 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР