Момчетата го направиха, оставиха сърцата си на игрището в „Макс

...
Момчетата го направиха, оставиха сърцата си на игрището в „Макс
Коментари Харесай

Николай Иванов: Момчетата го направиха, оставиха сърцата си на игрището

Момчетата го направиха, оставиха сърцата си на игрището в „ Макс Шмелинг Хале “. Е, този път не се получи, само че това което демонстрираха, като дух, държание и предпочитание за победа ще се оцени по достолепие. Дадоха всичко от себе си във всеки един мач от този квалификационен шампионат. За следващ път се удостоверява тезата, че е по- елементарно да спечелиш олимпийски орден, от едвам се класираш за самата олимпиада от европейска подготовка.

 фотография:cev.lu

Всички съжаляваме, най- доста самите състезатели, че не съумяха да се класират. Дано тази подготовка бъде катарзис, като обица на ухото за всички които ще продължат по пътя. Крайно време е да се научим да разграничаваме значимите моменти и интервали, и да знаем, какво, по кое време и по какъв начин да вършим. Кога да желаеме отмора, по кое време да загърбим всичко в името на една цел, по кое време да се напъваме на подготовка 120%, с цел да може по време на мача с 70% да печелим. Тези мачове са показателни, тъй като когато изпуснеш питомното, мъчно се гони дивото. Българските волейболисти имат своите качества, просто би трябвало да упражняват в националния тим по този начин, както упражняват в клубните си тимове и ще има доста мотиви за наслада в бъдеще. Трябва да се промени отношението на всички в този развой, управление, състезатели.

 фотография:cev.lu

Всички приказват, че това е нов тим, не, не е нов тим, тимът си е същия от лятото, играчите са същите с една дребна, само че основна детайлност, те са във форма. Просто пристигнаха готови от клубовете в които играят. Силвано Пранди нищо не е трансформирал за три-четири дни тренировки. Желанието да създадат втори опит за класиране, положителната подготовка, значително са причина за положителното показване на тима.

 фотография:cev.lu

В конкретика за последния мач на нашите волейболисти-

Срещу себе си имахме доста сериозен съперник, надминаващ ни във физическо отношение. За огромно страдание през по-голяма част от мача бяхме догонващи в резултата, не успяхме да сложим напрегнат домакините. Тежките мачове в групата, изцедиха много от физическите сили на нашите волейболисти и се усещаше отмалялост.

 фотография:cev.lu

Сервирахме добре, само че германците се справяха с посрещане и отиграването на висока топка в края на мрежата. Ние изпитвахме усложнение против високата и добре проведена немска обсада. Усилията да вкараме мача в тайбрек не се увенчаха с триумф, Германия затвори мача с 3-1 гейма. Въпреки загубата още веднъж видяхме отборна игра, дух и предпочитание от нашите момчета. В тази среща, съперника беше по- добър от нас, има го в играта.

 фотография:cev.lu

България завърши присъединяване си квалификационния шампионат и пропуща олимпийските игри в Токио. За нас, от тук стартира новият олимпийски цикъл. Сериозен разбор за случилото се, и доста работа от тези които ще продължат по пътя в бъдеще. Показаното в “ Макс Шмелинг Хале “ би трябвало да бъде насочна точка.

Николай Иванов, volleycomment.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР