Момчета и момичета от Детския парламент на Шумен и възпитаници

...
Момчета и момичета от Детския парламент на Шумен и възпитаници
Коментари Харесай

Деца купуват телевизор за възрастни с продадени картички

Момчета и девойки от Детския парламент на Шумен и ученици на 7 забавачки съумяха да съберат 666,85 лева от разпродажбата на коледни сувенири. Доброто е сторено за по-малко от седмица благодарение на сърцати шуменци, които изкупили красивите картички, пъзели-късмети, коледни играчки, всевъзможна декорация и ключодържатели.
 Над 100 ръчно направени подаръка били разпродадени за по-малко от седмица.  Стефан и Йоанна от Детския парламент с ръководителката Виолета Константинова регистрираха сполучливата си благотворителна акция.
На благотворителния базар пред Драматично-куклен спектакъл „Васил Друмев“ над 100-те подаръка били без цени. Всеки избирал и плащал, колкото реши, описаха Стефан и Йоанна от Детския парламент.

Ентусиастите имали цел – да създадат подарък електрически кани за чай на Дома за остарели хора в Шумен. Изобщо не подозирали какъв брой великодушни ще бъдат шуменци и в този момент събраната сума ще стигне и за огромен тв приемник. Възрастните ще получат изненадата предпразнично идната седмица.

Така децата – майстори на картички стават благодетели, а шуменци доверявайки им се, сбъдват желанията на пенсионерите от вкъщи, удовлетворени са педагозите.
На пролет ще имаме нов базар, с нова идея, заричат се децата. Докато продавали часове наред пред
театъра край тях се умилквали бездомни кучета в търсене на топлота. Една от концепциите е идната помощ да бъде за общинския подслон в Шумен.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР