Момченце е проговорило, а жена от Варна е хвърлила бастуните,

...
Момченце е проговорило, а жена от Варна е хвърлила бастуните,
Коментари Харесай

След молитва на Кръстова гора: Момченце е проговорило, а жена от Варна е хвърлила бастуните

Момченце е проговорило, а жена от Варна е хвърлила бастуните, откакто са посетили святото място Кръстова гора в Родопите. Тези чудеса са станали неотдавна, само че разказите за изцелени хора или за сдобили се с рожба майки са от десетилетия.
Така да вземем за пример през 90-те години сляпо момиченце е прогледнало, откакто се е измило с вода от манастира. Жена пък, която се подложила на два несполучливи инвитро опита, се помолила пред частицата от Христовия кръст, поставена вдясно от входа на основната манастирска църква, след което съумяла да забременее. Единственото изискване да се случи знамение, е индивидът да се помоли на Господа с религия. Дори в молитвата си да вложи свои думи, значимото е да има религия, споделя игуменът на обителта архимандрит Висарион. „ Има хора, които са получили берекет и мощ на това свято място. Жената от Варна, която преди две години беше с два бастуна, се споделя Петранка.

Сега сега дамата е тук, в светата обител. И тя си хвърли бастуните. От два дни е в светата обител. Човек като пристигна, би трябвало да се помоли от сърце, с чиста молитва към Светата Богородица, към честния животворящ кръст. От сърце да застане и да се помоли. Божията берекет да одобри, силата, молитвата. Може и със свои думи човек да се помоли, само че да бъде от сърце “, изясняват игуменът на обителта. Най-посещавано мястото е около Кръстовден, само че чудотворната му мощ не утихва и в останалите дни от години.
В нощта на празника на святото място нормално се стичат и по над 100 000 вярващи, а от полицията стопират колите постоянно на километри от обителта и хората се принуждават да вървят пешком до святото място. В делнични дни, отвън този огромен християнски празник, богомолците са стотици, а нормално в петък, събота или неделя до Кръстова гора се качват и по 15 000 – 20 000 души.

Пътят до Кръстова гора, която се извисява на 1545 метра надморска височина, не е доста лек, даже за опитни водачи. На места по завоите шосето се стеснява по този начин, че е доста мъчно разминаването сред две леки коли. Въпреки това хората не си икономисват сложния път, тъй като имат вяра, че на това място преди епохи е заровена парченце от самия Кръст Господен.
Затова и местността е наречена Кръстова гора. Мнозина вярващи особено търсят в краката си дребни камъни с изображението на Кръста Господен. Хората имат вяра, че всички камъни в тази околност имат такива изображения и носят шанс на притежателите си. На най-високата част на поляната в обителта се извисява признакът на християнската религия – кръстът. До него води каменна пътека със стъпала, към която са ситуирани 12-те нови параклиса, построени с дарения. 66-килограмовият железен кръст е комплициран на това място през 1939 година, споделя още игуменът на обителта.
Инфо: Ретро

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР