Молдовското първенство по футбол едва не влезе в новините със

...
Молдовското първенство по футбол едва не влезе в новините със
Коментари Харесай

Лекари в Молдова спасиха живота на колабирал футболист по време на мач

Молдовското състезание по футбол едвам не влезе в новините със смъртен случай, откакто бранителят на Зимбру (Кишинев) Дони ван Иперен се сблъска с вратаря на противниковия тим и остана да лежи на игрището. Лекарите и на двата тима по най-бързия метод влязоха на терена, само че по този начин и не съумяха да го върнат в схващане.

Това се случи по време не съботния мач от шампионата на Молдова сред Динамо-Авто (Тираспол) и Зимбру (Кишинев). Централният бранител на Зимбру е бил откаран в болничното заведение, където му е подложен уред за изкуствено дишане и по този начин е избавен животът му. И сега той се намира в лечебното заведение, като няма изясненост какви са идващите стадии от рехабилитацията му. Вече втори ден Ван Иперен е в интензивното поделение в Кишинев, към момента не е пристигнал в схващане.

Но откакто са създали нужните проучвания, лекарите са излезли със мнение, че здравето и животът на футболиста не са застрашени. Няма вътрешно-черепни контузии, както и кръвоизливи и не е в кома, се споделя още в известие на болничното заведение. Инцидентът стана в 11-ата минута на мача Динамо-Авто (Тираспол) – Зимбру. Вратарят на домакините от Тираспол скача за висока топка и с рамото си удря без предумисъл главата на падащия след отскок футболист на Зимбру. В резултат на конфликта 27-годишният някогашен футболист на Камбур и Го Ахед рухнал на земята. След това е откаран за цялостно проучване в Тираспол, а по-късно е превозен в Кишинев. Самата среща приключи без голове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР