Молдовската футболистка Виолета Митул загина на 26-годишна възраст при инцидент при планиране

...
Молдовската футболистка Виолета Митул загина на 26-годишна възраст при трагичен
Коментари Харесай

Молдовската футболистка Виолета Митул загина на 26-годишна възраст при „трагичен инцидент“, съобщи в петък ръководният орган на европейския футбол УЕФА.

„26-годишният защитник беше замесен в трагичен инцидент, докато беше на планински поход със съотборници от клуба“, се казва в изявление на УЕФА.

По време на кариерата си защитникът се превърна в един от водещите играчи на Молдова, каза УЕФА, като спечели 40 мача за страната си и играеше футбол за клубове в цяла Европа.

Виолета Митул играеше клубен футбол в Исландия. Виолета Митул играеше клубен футбол в Исландия. Еторе Грифони/LiveMedia/Shutterstock

Митул се присъедини към исландския клуб Einherji по-рано тази година, но преди това е играл за клубове в Испания, Италия, Украйна и Казахстан. По-рано в кариерата си тя спечели и купите на Молдова и Румъния, докато играеше съответно за Алга Тираспол и Вашаш Фемина.

Молдова не се класира за тазгодишното Световно първенство за жени, но Митул игра във всичките 10 квалификационни мача на страната си.

CNN се свърза с нейния клуб Einherji и Молдовската футболна асоциация.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР