Молбите за получаване на убежище в Европейския съюз значително са

...
Молбите за получаване на убежище в Европейския съюз значително са
Коментари Харесай

Молбите за убежище в ЕС през юли са се увеличили с 26%

Молбите за приемане на леговище в Европейския съюз доста са се нараснали през юли. Това заяви през вчерашния ден Европейската организация за поддръжка на правото на леговище (EASO) на фона на продължаващото разделяне във връзка с миграцията сред страните от общността, съобщи ДПА.

През юли молбите са били 62 900, с 26 % повече от тези през юни. Това е най-голямата численост от март 2017 година Статистиката обгръща Европейски Съюз, Норвегия и Швейцария.

Увеличаването може ненапълно да бъде обяснено с обстоятелството, че през юни молбите са били доста малко, уточни EASO. Независимо от това молбите през интервала януари-юли са с 11 на 100 повече от същия интервал на предходната година.

Кандидатите за леговище най-често са от Сирия, Афганистан и Венецуела - към една трета от всички лица, подаващи молби.

Европейските управляващи са обработили през юли 50 970 молби и са отхвърлили 65 % от тях. Има и 455 113 молби, по които следва решение.

Дори и да се усилват, молбите за леговище са надалеч от връхната точка, достигната през 2015-2016 година През юли 2016 година е имало към 120 000 молби всеки месец.

Правителствата на страните от Европейски Съюз на няколко пъти не съумяха да се договорят за обща политика по даването на леговище и миграцията. Въпросът е в дневния ред на срещата на Европейски Съюз на 23 септември в Малта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР